muis iconMet DigiD laat u zien wie u bent

Als u digitaal zaken met de gemeente wilt regelen, dan moet u ook kunnen aantonen dat u het bent en niet iemand anders. Dat laat u zien door in te loggen met DigiD, dat Digitale Identiteit betekent.

U kunt het vergelijken met uw bezoek aan het Stadskantoor. Dan moet u vaak uw identiteitsbewijs (een paspoort, id-kaart of rijbewijs) laten zien. Zo weet de medewerker zeker wie u bent.

Eén inlogcode

Met DigiD kunt u met één inlogcode inloggen op websites van de overheid en zorginstellingen, zoals de gemeente, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank, de Belastingdienst, de zorgverzekeraar en het ziekenhuis.

Als u nog geen DigiD heeft, dan kunt u een DigiD aanvragen. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest.

Ze zijn strikt persoonlijk. Bewaar beide daarom voor u zelf. Dan voorkomt u dat anderen er misbruik van maken en vertrouwelijke gegevens kunnen lezen

DigiD gebruiken

Met DigiD kunt u op zwolle.nl bijvoorbeeld een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie aanvragen. Bij de aanvraag gaat u automatisch naar de inlogpagina van DigiD.

Daar vult u uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op zwolle.nl, waar u het uittreksel kunt aanvragen.

DigiD aanvragen

Als u nog geen DigiD heeft, dan kunt u deze eenvoudig aanvragen. U ontvangt uw DigiD-toegang binnen enkele dagen.

Iemand machtigen

Als u wilt dat iemand anders uw zaken bij de overheid voor u kan regelen, dan kunt u die persoon machtigen. Als u iemand machtigt, dan geeft u die persoon toestemming om met zijn eigen DigiD uw zaken te regelen. U hoeft dan uw inlogcode niet met iemand anders te delen.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle