fax iconNEE/NEE of JA-sticker

In Zwolle krijgt u vanaf april 2023 géén ongeadresseerde reclamefolders meer in uw brievenbus. Tenzij u een JA-sticker op uw brievenbus plakt. Huis-aan-huiskranten en wijkkranten krijgt u nog wel steeds. Wilt u die ook niet? Plak dan een NEE/NEE-sticker. De oude NEE/JA-sticker (géén reclame, wél huis-aan-huiskranten) is in Zwolle vanaf april 2023 niet meer nodig.

NEE/NEE en JA-stickers
Welke sticker plakt u wanneer?
Soort sticker Ongeadresseerd reclamedrukwerk Huis-aan-huiskranten

geen sticker (of oude NEE/JA-sticker)

Nee Ja

JA-sticker

Ja Ja
NEE/NEE-sticker Nee Nee

Sticker afhalen

Inwoners die nu folders ontvangen, krijgen in maart 2023 een JA-sticker bij het folderpakket. U kunt de JA-sticker en NEE/NEE-sticker ook gratis afhalen op het stadhuis en het stadskantoor.

Digitaal of persoonlijk folderpakket

U kunt de meeste reclamefolders ook op internet vinden. Bijvoorbeeld op FolderzReclamefolder, Voordeelmuis en Spotta. Daarnaast kunt u een persoonlijk folderpakket samenstellen en laten bezorgen. Bijvoorbeeld op kiesjefolders.nl of folderkiezer.nl.

Wat is ongeadresseerde reclamedrukwerk?

Ongeadresseerd reclamedrukwerk zijn folders of proefmonsters zonder uw adres (of postbus) en woonplaats erop. Dit mag in Zwolle niet bij u bezorgd worden (tenzij u een JA-sticker plakt).

Deze dingen morgen wél bij u bezorgd worden:

  • Huis-aan-huisbladen en wijkkranten (tenzij u een NEE/NEE-sticker plakt)
  • Informatie over werkzaamheden en activiteiten in uw buurt die voor u belangrijk zijn om te weten.
  • Folders van vrijwillige- of niet commerciële organisaties
  • Geadresseerde reclamefolders. Dus met uw naam of adres er op. U kunt zich hiervoor afmelden via het bedrijf dat u de reclame stuurt of via www.postfilter.nl

Melden ongewenste reclamefolders

Krijgt u toch ongeadresseerde reclamefolders (en heeft u geen JA-sticker)? Meld dit dan bij ons. 

Waarom een JA-sticker?

Voorheen kregen Zwollenaren zonder sticker wekelijks een stapel reclamefolders in de bus. Bij veel mensen belandden die ongelezen in de papierbak. Vanaf april 2023 draaien we dit om in Zwolle. Je moet dan zelf in actie komen als je folders wilt ontvangen, door een JA-sticker te plakken. Zo gaan we papierverspilling tegen. Meerdere gemeenten, zoals Amsterdam en Utrecht, werken al met de JA-sticker.