Nieuwsbrief Sociaal Domein

  • ETHOS-telling: meer zicht op aantal dak- en thuisloze mensen

    Regio IJssel-Vecht, met Zwolle als centrumgemeente, is geselecteerd om deel te nemen aan de derde ronde van de ETHOS-telling. Deze telling, een initiatief van Hogeschool Utrecht Lectoraat Wonen en Welzijn en Kansfonds, heeft als doel om in heel Nederland betrouwbare cijfers te verkrijgen over dak- en thuisloosheid.

  • Uitnodiging: stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! op 13 september 2024

    Wij nodigen u van harte uit voor de Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Een jaarlijks terugkerend event waarbij we samen met partners en inwoners in gesprek gaan over de uitdaging om zonder armoede samen te leven.

  • Kies jouw woontoekomst: gemeente Zwolle start campagne over inwonersinitiatieven

    Vanaf 22 juli lanceert de gemeente Zwolle de campagne ‘Kies jouw woontoekomst!’ De campagne is bedoeld om Zwollenaren aan het denken te zetten over hun woontoekomst én inspiratie te geven om zelf aan de slag te gaan met een goed woonidee. Er zijn namelijk mogelijkheden voor nieuwe woonvormen die bij specifieke (zorg)situaties passen waar niet iedereen van op de hoogte is.

  • Een andere manier van denken en van doen

    Tijdens een congres voor professionals en leidinggevenden in het sociaal domein, in juni, was Zwolle gaststad. Bezoekers van het congres hebben kunnen proeven aan de verschillende initiatieven die we in Zwolle binnen het sociaal domein hebben uitgerold. Initiatieven die een voorbeeld zijn voor een andere manier van doen binnen onze dienstverlening.

  • Help mee de gids ‘Zwollenaar, laat geen geld liggen’ te verbeteren

    Eerder dit jaar ontwikkelde de gemeente Zwolle de gids ‘Zwollenaar, laat geen geld liggen’. In deze gids staan allerlei vergoedingen en extra’s voor mensen met een laag inkomen, of ze nu werken of een uitkering hebben. Heb jij tips hoe we de geldgids kunnen verbeteren? Laat het weten!

  • Nieuw! De Zwolse Koers Sociaal Domein; de volgende stappen

    De komende jaren werken we met de Zwolse Koers Sociaal Domein verder aan de beweging die we vanaf 2020, met de Hervormingsagenda Sociaal Domein, hebben ingezet. Een beweging waarbij we meer bouwen op de kracht van de samenleving, handelen met menselijke maat en meer kijken naar de brede context van iemands leven.