Ondermijning melden

Een wietplantage bij de buren, een winkel waar nooit klanten komen, een bedrijfspand waar illegaal wordt gegokt of een verlaten schuur waar ineens veel verkeer en aanloop is. Het kan zijn dat in uw buurt criminele activiteiten plaatsvinden. Vindt u het verdacht? Maak er melding van.

Melden kan op drie manieren

Meld direct bij de gemeente Zwolle. Melden kan ook anoniem.

Ondermijning meldenexterne-link-icoon

Of meld het bij:

  • de politie 0900-8844 of 112 (bij spoed)
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Meer over ondermijning

Meer informatie over ondermijning vindt u op de pagina Ondermijning.

Telefonisch contact

Kunt u niet melden via de website omdat u geen tablet of computer gebruikt? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag! Bel telefoonnummer 14038 (5 cijfers) en vraag of de informatiemakelaar veiligheid en ondermijning u terugbelt. Bij het registreren van uw melding vragen wij u om zo veel mogelijk informatie over de situatie.

Vertrouwelijk

Wij gaan vertrouwelijk om met uw informatie. Als u belt kunt u ook anoniem blijven. Dan noteert de gemeente geen gegevens van u. Op het meldingsformulier kunt u ook alleen melding doen, zonder persoonlijke gegevens in te vullen.

Wat gebeurt er met uw melding?

Uw melding komt terecht bij  het team Veiligheid en Leefbaarheid van de gemeente Zwolle. Zij nemen uw melding altijd serieus en behandelen, controleren en beoordelen uw informatie. Uw melding kan worden gedeeld met onze samenwerkingspartners zoals de politie, justitie en andere veiligheidspartners. Waar nodig wordt actie ondernomen. Bijvoorbeeld het intrekken van een vergunning, het stopzetten van een subsidie of het starten van een strafrechtelijk onderzoek.

U wordt niet op de hoogte gebracht van het verloop en resultaat van deze acties vanwege de privacy van de betrokkene(n).