Overhandiging adviezen

Hoe wordt Zwolle op een eerlijke manier klimaatneutraal voor 2040? In vijf bijeenkomsten werkten de deelnemers van het Zwolse Burgerberaad aan hun adviezen rondom deze vraag. Het resultaat: 32 adviezen rondom 10 verschillende thema’s. Lees in deze mail hoe het vervolg eruitziet.


De adviezen van het Burgerberaad werden op 10 juni vol trots overhandigd aan de voorzitter van de gemeenteraad. “Er zijn 32 mooie adviezen geschreven waar u als gemeenteraad mee aan de slag kan,” zei Manon Tip, deelnemer van het Burgerberaad hierbij. Er was volop vertrouwen dat de gemeenteraad serieus werk maakt van de adviezen. “De deelnemers van het beraad vormen namelijk een afspiegeling van de gehele Zwolse samenleving.”

Eén aanbeveling lichtte Manon Tip al bij de overhandiging aan de gemeenteraad uit: “Als rode lijn komt in veel adviezen terug dat de gemeente meer zichtbaar mag zijn voor inwoners. Hieronder valt onder andere goede communicatie en transparantie.”

Benieuwd naar alle adviezen? De adviezen zijn hier online te vinden.externe-link-icoon

Rondetafelgesprek 8 juli

Aankomende maandag, 8 juli, vindt een rondetafelgesprek plaats over het Burgerberaad. Raadsleden kunnen de deelnemers tijdens dit gesprek van alles vragen over hoe het Burgerberaad verliep en hoe de adviezen tot stand kwamen.

Ook kunnen deelnemers hun ideeën meegeven over hoe de gemeenteraad werk zou moeten maken van de adviezen van het Burgerberaad.

Kijk je mee met het rondetafelgesprek?

Je bent van harte welkom om het gesprek te volgen vanaf de publieke tribune. Het gesprek is op 8 juli om 20:30 uur op het Stadhuis in de Thomas á Kempiszaal (tweede verdieping). Liever online meekijken? Dat kan ook! Je vindt de livestream hier.externe-link-icoon