Peperclip: prijs voor het cultuurtalent van Zwolle

Wist je dat Zwolle de meeste creatieve opleidingen per inwoner heeft? Zwolle is een stad waar talent tot bloei kan komen. Voor dat talent heeft Zwolle een eigen Cultuur Talentprijs: de Peperclip.

Wist je dat Zwolle de meeste creatieve opleidingen per inwoner heeft? Zwolle is een stad waar talent tot bloei kan komen. Voor dat talent heeft Zwolle een eigen Cultuur Talentprijs: de Peperclip.

Deze prijs is voor een getalenteerd persoon (of groep personen) die het afgelopen jaar een bijzondere artistieke prestatie heeft geleverd, korter dan 5 jaar geleden is afgestudeerd en een creatieve- of culturele meerwaarde is voor Zwolle.   

Het project waarmee je jezelf of een ander nomineert moet afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.  

Ben of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Doe dan mee met de Cultuur Talentprijs. En maak kans op de Peperclip en een geldbedrag van €5.000,-.  

Meedoen  

Op dit moment is het nog niet mogelijk om te nomineren voor de prijs. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de openstelling voor nominaties!  

Om iemand te nomineren of zelf mee te doen met de Cultuur Talentprijs moet je een van de twee e-formulieren invullen. Er zijn twee soorten formulieren.   

  • Je wilt iemand (of een groep) nomineren (knop en dan vragen)  
  • Je wilt jezelf (of jouw groep) nomineren (knop en dan vragen) 

Jury en prijsuitreiking

Een jury van onafhankelijke experts uit verschillende culturele disciplines bepaalt uiteindelijk de winnaar. In september wordt de prijs bekend gemaakt en uitgereikt tijdens het Stadsfestival.  

Zie ook het reglement van de Zwolse Cultuur Talentprijs – de Peperclip.   

Meer informatie en contact 

Voor vragen over de prijs en de procedure, kun je terecht bij Emma Verburg: e.verburg@zwolle.nl.

Beeldmerk Zwolse cultuur talentprijs - de Peperbus in beeld, maar een paperclip daar omheen.

Veelgestelde vragen

Nee, dat maakt niet uit. Je kan actief zijn in iedere culturele discipline. Culturele disciplines zoals letteren, podiumkunst, beeldende kunst, digitale kunst, mode, ontwerp en andere (urban) culturele uitingen komen in aanmerking.

Je kan iemand (of een groep) nomineren door op deze webpagina het e-formulier in te vullen zodra dit formulier beschikbaar is.

Ja, je mag ook jezelf nomineren. Dan vul je het e-formulier in waarmee je jezelf kunt nomineren.

De eerste Cultuurtalentprijs is in september 2023 uitgereikt tijdens het Stadsfestival. Wanneer de volgende Peperclip wordt uitgereikt, maken we te zijner tijd bekend.