Smart Zwolle

Smart Zwolle werkt aan jouw toekomst

De stad Zwolle nog beter laten functioneren dankzij data en slimme technologie, dat is wat de gemeente Zwolle met Smart Zwolle wil bereiken. Denk aan het delen en​​ toepassen van (informatie)technologie, en aan het duurzaam oplossen van vraagstukken rond vervoer, gezondheid en veiligheid. Door Smart Zwolle betrekken wij inwoners bij hun wijk. Ook verbinden we partners in de stad onderling én met de gemeente. Smart Zwolle wordt in twee jaar opgezet. Smart Zwolle richt zich in eerste instantie op twee thema's: ‘Gastvrije binnenstad’ en ‘Klimaatadaptieve stad’.

Aan de slag met de Smart Zwolle Hub

Donderdag 17 januari kunnen deelnemers van SensHagen zelf aan de slag met de Smart Zwolle Hub. Vanaf 19.30 uur gaan de deelnemers onder leiding van Bert Vermeij van Esri Nederland in de Stadshoeve aan de slag met data: waar vind ik de data? Hoe kan ik er mee aan de slag? Hoe maak ik een account aan?

Wil je meedoen? Geef je dan op via senshagen@zwolle.nl. Als je een eigen laptop of tablet hebt, wil je deze dan meenemen? Dan kun je meteen aan de slag.

SensHagen, wat meten de buren?

Klimaat Actief Zwolle organiseert samen met andere partijen uit haar netwerk het ‘SensHagen’ project. In het ‘SensHagen’ project wordt ervaring opgedaan met burgers die zelf luchtkwaliteit, neerslag, verdamping, hitte en wind meten. Meerdere inwoners van Stadshagen doen hieraan mee.

Stadsindicatoren

Binnen onze ambitie Smart Zwolle hoort het gebruik maken van data, wat vaak in de vorm van indicatoren gebeurt. De gemeente Zwolle heeft zich gecertificeerd voor de ISO37120, bestaande uit een wereldwijd gestandaardiseerde indicatoren voor steden.

Bezoekersstromen binnenstad

Zwolle heeft een prachtige historische binnenstad met grote publiekstrekkers. Toch is er in de binnenstad op bepaalde plekken ook leegstand. We willen extra bezoek stimuleren en graag de effecten weten van de gedane inspanningen. De resultaten van het project Bezoekersstromen in de binnenstad gaan hier inzicht in geven.