Spoorzone

De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto’s, fietsen en bouwterrein, maar straks een aantrekkelijk en levendig gebied. In aansluiting op de prachtige binnenstad wordt de spoorzone hét nieuwe stadsdeel van Zwolle.

Met ruimte voor ontwikkeling en groei, midden in de stad, juist door de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer, auto en fiets. Een strategisch gelegen plek voor uiteenlopende functies, van cultuur tot onderwijs, van wonen tot kantoren, van zorg tot creatieve broedplaatsen. Benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen? Lees de visie en ambitie van de samenwerkende partijen in het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle, bekijk de virtuele rondleiding en de video's waarin bewoners, bezoekers en gebruikers hun visie geven op de Spoorzone.

Op de hoogte blijven? Bezoek het maandelijkse Spoorcafé of meld u aan voor de nieuwsbrief via spoorzone@zwolle.nl. De nieuwsbrief is ook te vinden in de Zwolle Kiosk (app).

Nieuws Spoorzone

Waar werken we aan?

Agenda

Spoorzone dataroom

Hoeveel mensen wonen er  in de Spoorzone? Welke voorzieningen zijn er? Waar kun je parkeren? Welke bedrijven zitten er in de Spoorzone en hoeveel medewerkers hebben zij?

Om antwoord te geven op al dit soort vragen over de Spoorzone heeft de gemeente Zwolle de Spoorzone dataroom ingericht.

Volg de virtuele rondleiding door de Spoorzone!

Benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen van Spoorzone Zwolle? Via rondleidingspoorzone.zwolle.nl kunt u een wandeling door het stationsgebied maken. U krijgt dan informatie over heden, verleden en toekomst van dit voor Zwolle belangrijkste ontwikkelgebied. De rondleiding kunt u maken op uw smartphone, tablet of PC.

Als u een smartphone heeft met Layar kunt u met uw telefoon in de hand zelfs letterlijk de route op en rondom het station volgen. Op negen verschillende punten krijgt u dan specifieke informatie over de plek waar u bent.