Sporten

Zwolle is een echte sportstad. Iedereen herinnert zich de Olympische prestaties van de schaatsbroertjes Michel en Ronald Mulder en van Lotte van Beek. Ook op amateurniveau verrichten Zwollenaren individueel of in clubverband aansprekende prestaties. Maar het gaat niet altijd om de prestaties. Het is lekker om gewoon in beweging te zijn, ontspannend inspannen. Ook daarvoor biedt Zwolle volop mogelijkheden.

Amateursport en aangepast sporten

Voetballen, wielrennen, tafeltennissen, zwemmen, judoën, noem maar op. Sporten en bewegen in Zwolle kan altijd en overal, ook voor mensen met een beperking. Wilt u gaan sporten en u aansluiten bij een sportvereniging? Met de handige Sport- en beweegwijzer van Sportservice Zwolle kunt u snel zien waar u uw favoriete sport kunt beoefenen.

Voor aangepast sporten kijkt u op:

Professionele sport

Met de betaald-voetbalorganisatie PEC Zwolle en Landstede Hammers heeft Zwolle een paar aansprekende sportaffiches in huis. De beide organisaties behoren tot de toonaangevende clubs in de Eredivisies. Meer informatie over deze clubs:

Sportaccommodatie huren

Gaat u sportactiviteiten organiseren met mensen uit de buurt of houdt u een sporttoernooi met uw bedrijf? Dan kunt u een sportzaal huren. Kijk voor meer informatie over het huren van een sportzaal en/of gymlokaal sportservicezwolle.nl. Hier vind je alle informatie over het huren van een sportaccomodatie op de pagina: Ik wil een accomodatie huren.

Zwemmen

Zwolle heeft meerdere zwembaden waar u vrij kunt zwemmen, sporten en zwemlessen kunt volgen. Ook heeft Zwolle drie zwemplassen: de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. Hier kunt bij mooi weer heerlijk zwemmen, surfen en zonnen. Lees meer op de pagina Zwemmen.

Watersport

De ligging aan de IJssel, het Zwarte Water én de Overijsselse Vecht maakt Zwolle aantrekkelijk voor watersporters. Bovendien is de binnenstad omgeven door water, waardoor waterrecreatie tot in het hart van de stad mogelijk is. Voor watersporters zijn verschillende voorzieningen aangelegd om van Zwolle en omgeving te kunnen genieten.

Op diverse toeristische locaties langs de rivier de Vecht liggen aanlegsteigers. Wie met zijn kano of bootje het achterland wil ontdekken, kan aanleggen op zestien verschillende plekken. In Zwolle is dat bij Camping Vecht & Zo.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle