voetbal iconSporten

Zwolle is een echte sportstad. Iedereen herinnert zich de Olympische prestaties van de schaatsbroertjes Michel en Ronald Mulder en van Lotte van Beek. Ook op amateurniveau verrichten Zwollenaren individueel of in clubverband aansprekende prestaties. Maar het gaat niet altijd om de prestaties. Het is lekker om gewoon in beweging te zijn, ontspannend inspannen. Ook daarvoor biedt Zwolle volop mogelijkheden.

Amateursport en aangepast sporten

Voetballen, wielrennen, tafeltennissen, zwemmen, judoën, noem maar op. Sporten en bewegen in Zwolle kan altijd en overal, ook voor mensen met een beperking. Wilt u gaan sporten en u aansluiten bij een sportvereniging? Met de handige Sport- en beweegwijzer van Sportservice Zwolle kunt u snel zien waar u uw favoriete sport kunt beoefenen.

Voor aangepast sporten kijkt u op:

Professionele sport

Met de betaald-voetbalorganisatie PEC Zwolle, Landstede Hammers en zwemvereniging ZV 44 heeft Zwolle een paar aansprekende sportaffiches in huis. Deze organisaties behoren tot de toonaangevende clubs in de Eredivisies. Meer informatie over deze clubs:

Zwolle Sport: online sportplatform voor Zwollenaren

Bij Zwolle Sport draait alles om… sport natuurlijk! Ben je benieuwd wat er allemaal gaande is in onze bruisende sportstad? Wil je op de hoogte blijven van (eredivisie-) wedstrijden, deelnemen aan evenementen of activiteiten, of geïnspireerd worden door de verhalen achter de sport? Dan ben je bij het platform Zwolle sport aan het juiste adres. Want sport maakt alles leuker.

Op Zwolle Sport vind je een duidelijk overzicht van zowel top- als reguliere sportevenementen en activiteiten. Of je nu alleen wilt bewegen of samen met vrienden wilt kijken, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren door boeiende verhalen over (top)sport, want Zwolle Sport deelt ook inspirerend en informatie nieuws uit onze sportstad.

Sportaccommodatie huren

Gaat u sportactiviteiten organiseren met mensen uit de buurt of houdt u een sporttoernooi met uw bedrijf? Dan kunt u een sportzaal huren. Kijk voor meer informatie over het huren van een sportzaal en/of gymlokaal sportservicezwolle.nl. Hier vind je alle informatie over het huren van een sportaccommodatie op de pagina: Ik wil een accommodatie huren.

Zwemmen

Zwolle heeft meerdere zwembaden waar u vrij kunt zwemmen, sporten en zwemlessen kunt volgen. Ook heeft Zwolle drie zwemplassen: de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. Hier kunt bij mooi weer heerlijk zwemmen, surfen en zonnen. Lees meer op de pagina Zwemmen.

Watersport

De ligging aan de IJssel, het Zwarte Water én de Overijsselse Vecht maakt Zwolle aantrekkelijk voor watersporters. Bovendien is de binnenstad omgeven door water, waardoor waterrecreatie tot in het hart van de stad mogelijk is. Voor watersporters zijn verschillende voorzieningen aangelegd om van Zwolle en omgeving te kunnen genieten.

Op diverse toeristische locaties langs de rivier de Vecht liggen aanlegsteigers. Wie met zijn kano of bootje het achterland wil ontdekken, kan aanleggen op zestien verschillende plekken. In Zwolle is dat bij Camping Vecht & Zo.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle