Het gebied Stadsbroek, ten westen van het Zwartewater

Stadsbroek en IJsselvizier

Stadsbroek en IJsselvizier zijn twee plekken in Zwolle die liggen aan de rand van Stadshagen. De gemeente Zwolle startte een verkenning. De verkenning gaat over welke bijdrage deze plekken kunnen leveren in de ontwikkeling van Zwolle. Dit kan per plek verschillen. De gemeente vroeg de inwoners van Zwolle, omwonenden van de gebieden, jongeren, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden begin 2023 om mee te denken.

Op 22 en 23 februari 2023 organiseerde de gemeente bijeenkomsten. Er is een enorme betrokkenheid aan de opkomst te zien. Per avond kwamen er rond de 140 en 120 bezoekers. Ook online zijn er heel veel mooie ideeën ingediend. In totaal diende 94 initiatiefnemers zowel online als offline een idee in. Er reageerde flink veel mensen op de ideeën. Ze betuigde hun steun of kwamen met aanvullingen.

Ook op andere manieren kon men meedenken. Zo vulden meer dan 1.300 mensen een vragenlijst in en lieten ze weten wat ze belangrijk vinden voor de gebieden. Ook de huidige gebruikers en mensen die wonen en ondernemen in de gebieden worden betrokken bij de verkenning. Uit de hoge response blijkt dat meedenken over de ontwikkeling van deze gebieden belangrijk is voor Zwollenaren.

Vervolg

De komende tijd gaat de gemeente alle ideeën, argumenten, meningen en zorgen verwerken in een participatiejournaal. Het participatiejournaal delen we met alle betrokkenen. Hierna stellen we een concept opinie-nota op. Deze bieden we aan, aan de raad. Wat hierna gebeurt kun je bekijken op de tijdlijnexterne-link-icoon. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbriefexterne-link-icoon.