Stallingpas

De medewerkers van de stallingen hoeven minder handelingen te doen met de stallingpas vergeleken met de parkeerkaartjes. Zij hebben hierdoor meer ruimte om andere gratis services voor de bezoekers te verlenen zoals het uitlenen van een buggy, rollator of paraplu. De vrije fietsenrekken van de stallingen zijn te zien via www.veiligstallen.nl/zwolleexterne-link-icoon.  

Hoe gaat dit in zijn werk?

De bezoeker van de bewaakte fietsenstalling krijgt eenmalig een sticker met een barcode op de fiets geplakt, en een pasje met een barcode. Het pasje en de sticker worden in het computersysteem van de fietsenstalling aan elkaar gekoppeld.

De combinatie van de pas en sticker op de fiets geeft toegang tot alle drie de gratis bewaakte fietsenstallingen:

  • Gasthuisplein
  • Meerminneplein
  • Rodetorenplein.

Met het pasje kan de fietser zijn eigen rijwiel weer ophalen bij de fietsenstalling. De medewerker van de fietsenstalling controleert bij de ingang van de stallingen door het inscannen van het pasje van de bezoeker en de sticker op de fiets bij aankomst en bij het verlaten van de stalling.

Als fietser hoeft u met het pasje niet meer bij elk bezoek aan een fietsenstalling een nieuw kaartje te halen en te bewaren. De pas en de sticker maken namelijk onderdeel uit van de fiets zoals de fietssleutel. Hang daarom de pas aan de fietssleutel hangen.

Vragen en antwoorden

Ja, deze pas is geldig voor de bewaakte fietsenstalling aan het Gasthuisplein.

De pas is altijd geldig.

Nee, de pas is gratis aan te vragen bij de bewaakte fietsenstalling Gasthuisplein.

Nee, er worden geen persoonlijke gegevens gevraagd of opgeslagen.

Wij werken continu aan onze fietsenstallingen om de service voor fietsers te verbeteren. Het aantal fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen en scooters geven ons een goed beeld van hoe de fietsers de stallingen gebruiken. Op basis hiervan kunnen we nieuwe plannen maken voor de toekomst.

U kunt uw fiets brengen en ophalen tijdens de openingstijdenexterne-link-icoon van de bewaakte fietsenstallingen.

Zwolle biedt gratis bewaakte fietsenstallingen zodat u zonder zorgen uw fiets kunt achterlaten. Om het gebruik van deze bewaakte fietsenstalling makkelijker te maken voor bezoekers en medewerkers is het systeem met de pasjes ingevoerd, hiervoor is de sticker noodzakelijk. Uiteraard kunt u uw fiets zonder sticker en pasje stallen in een fietsrek of parkeervak buiten de bewaakte fietsenstallingen.

Het bewijs van eigendom kan worden aangetoond met de (reserve)sleutel of met een foto uit het verleden. Bij de bewaakte fietsenstalling Gasthuisplein kunt u kosteloos een nieuw pasje krijgen.