Terugblik Burgerberaad Zwolle dag 4

Op zaterdag 13 april zagen de deelnemers van het Burgerberaad elkaar voor de vierde keer. Deze dag stond in het teken van het schrijven van de adviezen.

‘Ik ben heel benieuwd wat de dag gaat brengen,’ was bij binnenkomst uit vele monden te horen. En dat was niet zomaar, want het burgerberaad ging volop aan de slag met het schrijven van adviezen. Er werd deze zonovergoten zaterdag dan ook hard gewerkt in het Event Center van Lumen.

Gericht aan de slag

Dagvoorzitter Maarten Fluit startte de dag met een aantal tips over hoe de deelnemers tot een goed advies konden komen. Hierna gingen de deelnemers in groepen aan de slag. Voorafgaand aan de bijeenkomst konden deelnemers al aangeven met welke thema’s ze aan de slag wilden.

Tijdens de vorige bijeenkomst werd meermaals de vraag gesteld: “Gaat de gemeente hier wel over?” Op verzoek van het beraad hebben medewerkers van de gemeente per thema aangegeven waar de gemeente precies over gaat. Met dit antwoord op zak konden de groepen gericht aan de slag. Daarbij konden deelnemers gebruik maken van de inhoudelijke kennis die zij in de eerste drie bijeenkomsten hadden opgedaan.

Rood of groen

Na de lunch kwam het beraad bij elkaar voor een eerste stemming. Hiermee konden de schrijvende groepen peilen hoe hun adviezen in de rest van de groep liggen. De dagvoorzitter las een voor een de adviezen en onderbouwingen van de verschillende groepen voor. Deelnemers stemden per advies met rode en groene stemkaarten. Na de peilende stem kreeg zowel een voor- als een tegenstander de kans diens keuze toe te lichten.

De volgende keer

Tijdens de vijfde, laatste bijeenkomst worden de adviezen verder aangescherpt. Daarvoor gebruiken de groepen de feedback die deelnemers tijdens de vierde bijeenkomst hebben gegeven. Daarna volgt de definitieve stemming en afronding van de adviezen.

Terugblik Burgerberaad dag 4

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Foto's Burgerberaad dag 4