Vitaal en veilig thuis

Iedereen wil graag nog heel lang zelfstandig blijven wonen, ook als we ouder worden. Gelukkig kunt u uw huis zo aanpassen dat u er ook later kunt blijven wonen. Dat geldt natuurlijk voor een eigen woning, maar ook in een huurwoning zijn er mogelijkheden.

Want als u zich prettig voelt in uw woning en buurt en er weinig voor voelt om te verhuizen, dan kan het een goed idee zijn om nu al rekening te houden met de toekomst.

Met kleine aanpassingen in uw huis kunt u uw wooncomfort vergroten. Hiervan zult u ook in de toekomst veel plezier hebben. Vaak is dat goedkoper dan verhuizen.

70-plus

Stichting WijZ geeft met haar project Vitaal en Veilig Thuis 70-plussers informatie over de diverse mogelijkheden. Een vrijwilliger komt dan bij u thuis en stelt aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden van uw huis een advies op. Begeleiding bij de aanschaf en bij het gebruik van de techniek is tevens mogelijk.

De opgeleide vrijwilliger komt bij u op huisbezoek en bespreekt uw wensen, behoeften, mogelijkheden en welzijn. Uitgangspunt is wat iemand nog kan. Op basis hiervan vindt een advies plaats over de woning, valpreventie, het welzijn en een passend programma.

Een aanbod tot een fittest en valtraining behoren hierbij tot de mogelijkheden. De map met de resultaten blijft bij u thuis achter, zodat u deze later nog eens kunt doornemen, eventueel met uw (klein-)kind(eren).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: info@vitaalenveiligthuis.nl of 038 - 85 15 700.

Zie ook: www.wijz.nuexterne-link-icoon