huis iconVoorzieningen Stadshagen

Stadshagen bestaat al 25 jaar en is nog volop in de groei. De komende jaren neemt het aantal inwoners door de bouw van de buurten De Tippe en Breezicht toe van 24.000 tot ruim 32000. Dat vraagt ook iets van het centrum van de wijk. De gemeente Zwolle heeft in een aanbesteding het plan van ontwikkelende bouwer Dura Vermeer in samenwerking met Lidl Nederland geselecteerd als beste invulling om van het winkelcentrum een levendig stadshart te maken.

Park De Stadshoeve

Stadsmaker

Inmiddels werken Dura Vermeer enm Lidl Nederland samen in een ontwikkelcombinatie VOF De Stadsmaker. Het team wordt versterkt door experts als Bzzzonder, Architectenbureau De Zwarte Hond en Burobol. De Stadsmaker werkt samen met de huidige bewoners, nieuwe bewoners, winkeliers, ondernemers uit de wijk, de gemeente en andere betrokkenen om de plannen verder uit te werken.

Levendige plek

Samen wordt van het centrum van Stadshagen een levendige plek gemaakt waar je winkelt, woont, de kinderen naar de opvang brengt, ontspant en een kop koffie met je buren drinkt. De verschillende delen van het nieuwe centrum hebben allemaal hun eigen karakter en kwaliteit. Door Park de Stadshoeve, de winkelstraat de Wade en het Twistvlietpark met elkaar te verbinden en te verweven ontstaat er een nieuw geheel.

Winkelen, ontspannen en wonen

Het bestaande winkelaanbod wordt uitgebreid met nieuwe en aanvullende winkels, waaronder een Lidl Supermarkt.  De Stadsfoyer komt aan het Zuidplein. Het wordt een ontmoetingsplek waar commerciële ondernemers en maatschappelijke dienstverleners hun krachten bundelen.  Vanuit de eerste verdieping van de Stadsfoyer is straks de mogelijkheid een collectieve binnentuin te bezoeken. Daaromheen worden verschillende woningen gebouwd. Kijk voor meer informatie over de plannen op www.hartvanstadshagen.nl.

Nieuw bestemmingsplan

Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum Stadshagen is op 7 maart 2022 door de gemeenteraad van Zwolle vastgesteld. Ingediende zienswijzen zijn beantwoord bij deze vaststelling. Op een aantal zienswijzen is door de indieners beroep ingesteld bij de Raad van State.

Op dit moment wachten wij op de behandeling van deze beroepen. Zodra deze beroepen zijn behandeld, kunnen de nodige omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Dit gebeurt in de loop van 2023. Zodra deze vergunningen definitief zijn verleend, kan begonnen worden met het bouwen. De verwachting is eind 2023 te kunnen starten met de bouw. 

Contact

Voor vragen aan de gemeente over de uitbreiding van het winkelcentrum kunt u contact opnemen met de gemeentelijk projectleider Arnold Devilee (a.devilee@zwolle.nl), tel: 06-46241472).

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle