winkel iconWinkelcentrum en Stadsfoyer Stadshagen

De komende jaren groeit Stadshagen – met de ontwikkeling van Breezicht, De Tippe en Breecamp-West – uit tot een wijk met 32.000 inwoners. Dat vraagt ook iets van het centrum van de wijk: het winkelcentrum van Stadshagen is aan uitbreiding toe. De gemeente Zwolle heeft in een aanbesteding het plan van Dura Vermeer en Lidl Nederland geselecteerd als beste invulling om van het winkelcentrum een levendig stadshart te maken.

Impressie van de zuidkant van het nieuwe winkelcentrum Stadshagen

De Stadsmakers

Dura Vermeer en Lidl Nederland werken samen aan de uitbreiding van het winkelcentrum en diverse andere voorzieningen in een ontwikkelcombinatie, genaamd VOF De Stadsmakers. Het team wordt versterkt door experts als Bzzzonder, Architectenbureau De Zwarte Hond en Burobol. De Stadsmakers werkt samen met de huidige bewoners, nieuwe bewoners, winkeliers, ondernemers uit de wijk, de gemeente en andere betrokkenen om de plannen verder uit te werken.

Levendige plek: winkelen, ontspannen en wonen

Samen wordt van het centrum van Stadshagen een levendige plek gemaakt waar je winkelt, woont, de kinderen naar de opvang brengt, ontspant en een kop koffie met je buren drinkt. De verschillende delen van het nieuwe centrum hebben allemaal hun eigen karakter en kwaliteit. Door park de Stadshoeve, het Twistvlietpark en winkelstraten als de Belvédèrelaan, Wade en Werkerlaan met elkaar te verbinden en te verweven ontstaat er een nieuw geheel. Het bestaande winkelaanbod wordt uitgebreid met nieuwe en aanvullende winkels, waaronder een Lidl.

Stadsfoyer als hart van Stadshagen

Onderdeel van het nieuwe winkelcentrum is de Stadsfoyer, aan het Zuidplein. De Stadsfoyer wordt hét kloppende hart van Stadshagen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, jong en oud. In dit multifunctionele gebouw komen straks onder meer bibliotheek de Stadkamer, het wijkservicepunt, ontmoetingsruimtes, kinderopvang, zorg- en hulpaanbieders, horeca en winkels samen. Vanuit de eerste verdieping van de Stadsfoyer kun je straks een gezamenlijke binnentuin bezoeken. Daaromheen worden verschillende woningen gebouwd.

Sfeerbeeld toekomstige stadsfoyer Stadshagen

Foto: copyright van De Zwarte Hond - Ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw

Nieuw bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan voor de uitbreiding van het winkelcentrum Stadshagen is op 7 maart 2022 door de gemeenteraad van Zwolle vastgesteld. Ingediende zienswijzen zijn beantwoord bij deze vaststelling. Op een aantal zienswijzen is door de indieners beroep ingesteld bij de Raad van State.

Op dit moment wachten wij op de behandeling van deze beroepen. Dit gebeurt naar verwachting na de zomer van 2023. Dan zullen ook de nodige omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Zodra deze vergunningen definitief zijn, kan begonnen worden met bouwen. De verwachting is hiermee in het voorjaar van 2024 te kunnen starten. De bouw zal zo’n 2,5 jaar duren.

Vragen?

Voor vragen aan de gemeente over de uitbreiding van het winkelcentrum kun je contact opnemen via e-mailadres: stadshagen@zwolle.nl.

Verder heeft De Stadsmakers een website over dit project. Hier vind je het laatste nieuws over de uitbreiding van het winkelcentrum. Ook kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van De Stadsmakers die regelmatig verschijnt. Kijk voor meer informatie op: www.hartvanstadshagen.nl.

Ben je benieuwd naar andere voorzieningen in Stadshagen? Kijk dan op de pagina: Voorzieningen Stadshagen.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle