Winkelen in Zwolle

In Zwolle kun je zeven dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten. Dat maakt winkelen een hele belevenis. 

Zwolle heeft een ruim aanbod aan winkels, boetiekjes, gezellige restaurantjes en eettentjes. De grote winkelketens vind je voornamelijk in de Diezerstraat. In de omliggende straten vind je van alles; van design winkels tot hippe concept-stores en van unieke boetiekjes tot vintage stores.

Sassenstraat in top 10 leukste winkelstraten

En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

Zoek je nieuwe inspiratie?

Bloggers geven hun tips over een bezoek aan Zwolle.

Koopzondagen

In Zwolle is elke zondag koopzondag. Alle ondernemers, inclusief supermarkten, bouwmarkten, keukenzaken en tuincentra, mogen zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. 

Parkeren op zondag

Ook op zondag gelden parkeerregels. Bezoekers en bewoners van de binnenstad en de omliggende wijken mogen tussen 13.00 en 17.00 uur alleen met vergunning of betaald parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties.

Op parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen, mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.