vinkje iconBerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen? Of heeft u hoge uitgaven die u moet maken, maar niet kunt betalen? De gemeente heeft verschillende regelingen die u kunt gebruiken. Ze zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt - in loondienst óf als zelfstandige - kunt u er recht op hebben. Via BerekenUwRecht kunt u eenvoudig en snel nagaan waar u mogelijk recht op heeft. Wilt u weten of u gebruik kunt maken van regelingen van de gemeente, voor uzelf of voor uw gezin? Dit kan met BerekenUwRecht Zwolle. Wilt u weten of u recht hebt op landelijke regelingen en toeslagen? Kijk dan op de landelijke site van BerekenUwRecht.

Wat is BerekenUwRecht Zwolle

BerekenUwRecht Zwolle is een website waarmee u makkelijk kunt nagaan op welke regelingen van de gemeente Zwolle u recht heeft. Bijvoorbeeld de Kindregelingbijzondere bijstand of individuele inkomenstoeslag

Hoe werkt het?

Hoe weet ik op welke regelingen ik recht heb?

U krijgt een aantal vragen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met een advies.

Als u de landelijke site eerst invult en doorklikt naar Bereken uw Recht Zwolle, worden uw gegevens overgenomen in deze site.

Hoe lang duurt het invullen van BerekenUwRecht?

Wanneer u al uw gegevens bij de hand heeft, duurt het invullen ongeveer 10 minuten. Daarna krijgt u een overzicht met een advies.

Heb ik altijd recht op een regeling?

BerekenUwRecht geeft aan of u misschien recht heeft op een regeling van de gemeente. De gemeente bepaalt of u echt recht heeft.

U kunt met BerekenUwRecht niet uitrekenen of u recht heeft op een bijstandsuitkering of op een voorziening uit de Wmo.

Wat moet ik doen als ik volgens BerekenUwRecht weinig kans heb?

Geeft BerekenUwRecht aan dat u weinig kans heeft, maar denkt u dat dit niet klopt? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken. U kunt ons op werkdagen bereiken via 14038.

Hoe zit het met de privacy?

U vult een aantal gegevens in over bijvoorbeeld uw woonsituatie, inkomen, huur en vermogen. Hiermee kijkt BerekenUwRecht of u misschien recht heeft op een of meer regelingen. U blijft anoniem en u hoeft nergens uw naam of adres in te vullen. Dat doet u pas als u een aanvraag voor een regeling bij de gemeente doet. En met die gegevens gaat de gemeente zorgvuldig om.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle