Bezoekersvergunning aanvragen

In de binnenstad van Zwolle en de wijken daaromheen geldt betaald parkeren. Woont u in een buurt met betaald parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor uw bezoek aanvragen.

Beschrijving

In de gebieden waar betaald parkeren geldt, kunnen bewoners een parkeervergunning voor hun bezoek aanvragen. Deze gebieden noemen we parkeersectoren. Een overzicht van de verschillende parkeersectoren staat op een interactieve kaartexterne-link-icoon. U kunt op de kaart zoeken op adres en zien onder welke sector uw straat valt.

U kunt per adres maximaal 1 bezoekersvergunning aanvragen. De bezoekersvergunning is alleen geldig in de sector die op de vergunning staat.

Woont u in sector 1, 2, 4, 6, 7 of 8?

Dan kunt u uw bezoek met deze vergunning 8 uur per week laten parkeren. Dit kan alleen op de parkeerplaatsen voor vergunninghouders.

Woont u in sector 3, 5, 9, 10, 11, 12 of 13? 

Dan kunt u uw bezoek met deze vergunning 18 uur per week parkeren op de betaald parkeerplaatsen.

Hoe werkt het?

Krijgt u bezoek? Dan moet u uw bezoek aanmelden, zodat bekend is dat zij parkeren met uw bezoekersvergunning. Dit regelt u op www.zwolle.nl/bezoekersparkerenexterne-link-icoon. Nadat u de bezoekersvergunning heeft aangevraagd, ontvangt u van ons inloggegevens voor deze website.

U meldt het kenteken van uw bezoek aan voor de tijden dat zij gebruikmaken van de vergunning. Op deze site kunt u uw bezoek ook afmelden. U kunt er ook meerdere kentekens tegelijk aanmelden. 
Lees meer over het aan- en afmelden van uw bezoek.

Voorwaarden

U staat ingeschreven in de BRP (Basisregistratie personen) op een adres in een parkeersector.

Bent u net verhuisd? Dan kunt u de vergunning aanvragen zodra wij uw nieuwe adres in de BRP hebben verwerkt. U kunt dit controleren op Mijn loketexterne-link-icoon of op Mijnoverheidexterne-link-icoon.

Aanvragen

U kunt de bezoekersvergunning aanvragen via het digitale parkeerloketexterne-link-icoon. U kunt inloggen met DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u dit aanvragen via DigiD.nlexterne-link-icoon.

Voordat u een bezoekersvergunning kunt aanvragen, moet u uw e-mailadres opgeven en uw e-mailadres laten checken. Heeft u dit gedaan? Dan kunt u uw aanvraag starten.

Wanneer krijg ik mijn bezoekersvergunning?

Voldoet uw aanvraag aan de voorwaarde? Dan krijgt u uw bezoekersvergunning direct.

Kosten

De kosten voor een bezoekersvergunning vindt u op de pagina Parkeertarievenexterne-link-icoon

Betaling

De bezoekersvergunning kunt u betalen met iDEAL of een automatische incasso.

Kiest u voor een automatische incasso? Dan gaat uw bezoekersvergunning meteen in. Uw bezoekersvergunning wordt elk jaar automatisch verlengd. Hiervoor hoeft u niets te doen. In november ontvangt u bericht over de verlenging en wanneer het bedrag wordt afgeschreven van uw rekening.

Kiest u voor een betaling met iDEAL? Dan gaat uw bezoekersvergunning meteen in. Maar u moet zelf elk jaar uw vergunning verlengen. In november ontvangt u bericht over het zelf verlengen.

Regels

Er zijn regels opgesteld over parkeren in Zwolle. Hierin staat onder andere wie een parkeervergunning mag aanvragen en wat de voorwaarden zijn.

Wilt u weten wat u mag met uw bezoekersvergunning en waar uw bezoek mag parkeren? U kunt deze regels vinden op de pagina Parkeervoorschriften.