Fietsen en wandelen in en om Zwolle

Zwolle is uitgeroepen tot Beste Fietsstad ter Wereld. Dat deed de internationale fietsersbond People for Bikes op 2 oktober 2021. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, maar tot voor kort alleen aan (wereld)steden met meer dan 500.000 inwoners. Sinds kort worden ook kleinere steden meegenomen in de beoordeling en dat pakt voor Zwolle direct goed uit. De stad komt met stip binnen op de eerste plek, gevolgd door Utrecht en Groningen.

Fiets- en wandelroutes door stad en omgeving

Zwolle kent prachtige fiets- en wandelroutes door de stad en de omgeving. De mooiste kievietsbloemen vind je al fietsend langs de Nieuwe Wetering, bij de uiterwaarden langs de Gennerdijk, Agnietenberg en Katerveer. Op Visithanzesteden.nlexterne-link-icoon vind je prachtige fietsroutes in en om Zwolle.

Een bezoek aan het centrum van de stad is eenvoudig te combineren met een tocht door de rijke natuur in en rond Zwolle. Zwolle Touristinfoexterne-link-icoon adviseert u graag over de fietsroutes. Kijk ook eens op de site van Vechtdal Overijssel en Nationaal Landschap IJsseldelta.

't Kleine Veer

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. U kunt als wandelaar of fietser gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. Lees meer over 't Kleine Veer