Fietsparkeren

Op station Zwolle kunt u uw fiets stallen in een bewaakte fietsenstallingexterne-link-icoon

Scooters en bak- en kratfietsen

Bij het NS-station kunt u uw scooter of bakfiets gratis stallen in fietsenstalling aan de Hanzelaan (zuidzijde). Hiervoor zijn speciale vakken ingericht. Voor de zg kratfietsen zijn achter in de stalling speciale rekken geplaatst, met voldoende ruimte om de fiets niet te beschadigen.

Fietsenstalling Stationsplein met plek voor scootmobielen

Ook is op dit station is een stalling met een beperkt aantal plekken voor scootmobielen/voertuigen voor minder valide mensen. Als u uw scootmobiel wilt parkeren, neem dan contact op met de beheerder van de fietsenstalling onder het Stationsplein via tel. nr. 06-13 29 72 71.

Zie ook de website van NSexterne-link-icoon.

De Zwolse binnenstad is uitstekend bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets hier op vier plekken gratis onder toezicht parkeren:

 • Gasthuisplein (overdekt)
 • Rodetorenplein
 • Meerminneplein
 • Pletterstraat/ Eiland (overdekt)

Op het Grote Kerkplein staan fietsrekken waar u uw fiets kunt parkeren. Deze fietsrekken zijn verplaatsbaar en worden niet bewaakt. Afhankelijk van de verwachte drukte in de binnenstad, bepalen we hoeveel rekken er iedere week op het plein worden geplaatst. Let op: deze stalling wordt bij evenementen en voor de vrijdagmarkt verwijderd. Leg uw fiets niet vast aan de stalling.

Er is altijd plaats in één van de fietsenstallingen in de binnenstad voor uw fiets. Wilt u toch weten waar u de vrije plekken in de stallingen vindt? Bekijk de beschikbaarheid van de fietsenstallingenexterne-link-icoon.

Bij de fietsenstalling Gasthuisplein maken we gebruik van een stallingpas.

Welkom bij de fietsenstallingen

De fietsenstallingen in de binnenstad zijn beschikbaar en bemand vanaf een half uur vóór de openingstijden van de winkels en gesloten een half uur ná de sluitingtijden van de winkels.

Toegang en toezicht

 • De fietsenstallingen Rodetorenplein en Meerminneplein worden bewaakt tijdens de openingstijden. De stallingen zijn 24/7 toegankelijk om uw fiets te parkeren en op te halen.
 • De inpandige fietsenstalling Gasthuispleinis toegankelijk en bewaakt tijdens de openingstijden
 • De inpandige fietsenstalling aan de Pletterstraat is toegankelijk tijdens de openingstijden en niet bewaakt. In deze stalling hangen camera's voor toezicht.

Openingstijden 

Hieronder vindt u informatie over de reguliere openingstijden van de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad.

Fietsenstalling Rodetorenplein en Meerminneplein
DagOpeningstijden
maandag12.30 uur - 18.30 uur
dinsdag08.30 uur - 18.30 uur
woensdag08.30 uur - 18.30 uur
donderdag08.30 uur - 21.30 uur 
vrijdag08.30 uur - 18.30 uur
zaterdag08.30 uur - 17.30 uur
zondag11.30 uur - 17.30 uur

Fietsenstalling Gasthuisplein
DagOpeningstijden
maandag12.30 uur - 18.30 uur
dinsdag08.30 uur - 18.30 uur
woensdag08.30 uur - 18.30 uur
donderdag08.30 uur - 21.30 uur
vrijdag08.30 uur - 18.30 uur
zaterdag08.30 uur - 18.30 uur
zondag11.30 uur - 17.30 uur

Fietsenstalling Pletterstraat
DagOpeningstijden
maandag12.30 uur - 18.30 uur
dinsdag08.30 uur - 18.30 uur
woensdag08.30 uur - 18.30 uur
donderdag08.30 uur - 21.30 uur
vrijdag08.30 uur - 18.30 uur
zaterdag08.30 uur - 17.30 uur
zondag11.30 uur - 17.30 uur

Gratis lenen: paraplu, buggy en rollator

Als u uw fiets bij de fietsenstalling Gasthuisplein, Rodetorenplein of Meerminneplein tijdens de openingstijden parkeert, bieden wij u de volgende extra service aan:

 • leenparaplu voor extra winkelgemak bij regenachtig weer,
 • leenbuggy’s voor extra winkelgemak met jonge kinderen,
 • een leenrollator voor mensen die slecht ter been zijn,
 • een fietspomp met bandenplakset (doe-het-zelf).

Daarnaast bieden wij een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel aan bij al onze fietsenstallingen.

Fietsparkeren in winkelgebied met fietssticker

Wanneer u nog wel kunt fietsen, maar niet meer ver kunt lopen zonder ondersteuning, dan kan het soms lastig zijn dat u niet dicht bij de winkel uw fiets kunt parkeren. Daarom heeft de gemeente een fietssticker ontwikkeld die voor de handhavers duidelijk maakt dat de gebruiker van die fiets wat moeilijker te been is. Fietsen die deze sticker hebben, worden in het winkelgebied niet verwijderd. De fietssticker geeft alleen ontheffing van het parkeerverbod, u mag dus niet fietsen door het voetgangersgebied.

Aanvragen sticker


U kunt de fietssticker afhalen bij de balie in het Stadskantoor. De sticker is bedoeld voor mensen die een WMO-hulpmiddel of een Gehandicaptenparkeerkaart hebben, of die aantoonbaar verminderd mobiel zijn. De fietssticker, die samen met belangenorganisatie Toegankelijk Zwolle is ontworpen, is gratis. 

Het informatiecentrum vindt u aan  het Lübeckplein 2 in Zwolle, Telefoon: 14 038. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 09.00-12.00 uur. Het informatiecentrum van de gemeente Zwolle vindt u in de hal van het Stadskantoor.