Gevonden en verloren voorwerpen

Als u iets verloren heeft, kunt u op de website Verlorenofgevonden.nl zoeken tussen de gevonden voorwerpen. Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site.

Beschrijving

kunt u op de website www.verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon zoeken tussen de gevonden voorwerpen.

  • Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site.
  • Als ze het op de site melden, houden ze het voorwerp thuis tot de eigenaar zich meldt.
  • De gemeente werkt de website iedere werkdag bij.
  • Bijna alle gevonden voorwerpen, ook losse sleutels, worden op de site vermeld.
  • Gevonden ID-kaarten, paspoorten en rijbewijzen staan er, in verband met uw privacy, niet op.

U kunt op deze website uw verloren voorwerp ook melden bij de gemeente. Uw melding komt dan in een bestand dat alleen door de gemeente is in te zien.

Heeft u iets gevonden?

Dit kunt u melden op www.verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon. U houdt het voorwerp dan thuis totdat de eigenaar zich meldt. U kunt het voorwerp ook bij de gemeente brengen. U kunt gevonden fietsen hier niet melden. Dit kan alleen bij de Afac. Meer informatie vindt u op zwolle.nl/afac.

Zelf zoeken

Het samenbrengen van gevonden voorwerpen met de verliezers is heel lastig. Wij gaan er daarom van uit dat u zelf blijft zoeken op de site.

Ophalen

Als uw eigendom bij de gemeente ligt, kunt u op werkdagen ’s ochtends tussen 9.00 u en 12.00 u zonder afspraak naar het Stadskantoor komen om het op te halen.

Bewijs van aangifte

Heeft u iets verloren en hebt u een bewijs van aangifte bij de gemeente van een verloren voorwerp nodig voor uw verzekering? U kunt de e-mail die u krijgt na de melding op verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon hiervoor gebruiken.

Niet via de gemeente

Niet alles gaat via de gemeente. U kunt bij ander instanties terecht als u voorwerpen bent verloren in de trein of bus. Of als u fiets weg is of als u niet weet waar uw dier is. Kijk bij: Bijzonderheden.

Aanmelden

U kunt uw verloren of gevonden voorwerp aanmelden op www.verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon.

Rechtstreeks naar het meldingsformulier

Kosten

Aan dit product zijn geen kosten verbonden.

Bijzonderheden

U kunt zelf kijken op de site www.verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon of uw verloren eigendom gevonden is. Hier kunt u ook melden dat u iets verloren hebt. Maar blijft u ook zelf zoeken op de site. Vooral sleutels zijn voor ons heel moeilijk te matchen. Bij de infobalie in het Stadskantoor kunt u ’s morgens uw gevonden voorwerp ophalen als dit uw eigendom blijkt te zijn. Neemt u dan iets mee om aan te tonen dat het voorwerp van u is. Bijvoorbeeld een foto of een aankoopbewijs.

Contact

Als u vragen heeft over dit product, neem dan contact op met de gemeente Zwolle.

Klachten & meldingen

Wilt u iets melden? of bent u niet tevreden over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld? Op de pagina Meldingen, klachten en bezwaren leest u hoe u dat kunt doorgeven.