Openbare laadpalen

Steeds meer Zwollenaren rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad. Zo kan iedereen met een elektrische auto in de stad opladen. 

In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst door Vattenfall InCharge.

Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. 

Hoe werkt het aanvragen precies? Waar staan de openbare laadpalen? Wat kost het? Op deze pagina leest u hier alles over. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn neem dan contact op met oplaadpalen@zwolle.nl

Welke laadpalen worden geplaatst?

  • Alfen Twin met 2 aansluitpunten
  • Laadvermogen tot 11kW

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat er nog geen openbare laadpaal bij jou in de buurt is. In dat geval kun je hier een laadpaal aanvragen. Dat kost je niets; je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van je elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland.

Je vraagt de laadpas hier aan

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vind je alle openbare laadpalen. Ook zie je of een laadpaal vrij is en rijd je er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de app hier.

Laden elektrische auto