Mantelzorg

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende persoon uit uw omgeving?. Bijvoorbeeld uw zoon, man, buur of vriend? Dan bent u mantelzorger. En daarmee staat u niet alleen, want Nederland telt zo'n 4 miljoen mantelzorgers.

Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Daarom denkt de gemeente graag met mantelzorgers mee. Op de website van het Sociaal wijkteam en de website van het Steunpunt Mantelzorg vindt u meer informatie over ondersteuning en activiteiten, mantelzorgwaardering en verzekering.

Mantelzorg en wonen

Zorgt u als mantelzorger voor bijvoorbeeld uw vader, moeder of een ander familielid of vriend? Dan is het makkelijk als u dicht bij elkaar woont. De gemeente wil hier bij helpen. U kunt er voor kiezen om te gaan inwonen bij degene die u verzorgt. Of om deze persoon bij u in huis te nemen. Ook kunt u een zogenoemde mantelzorgwoning (aan)bouwen of plaatsen op het erf. Op de pagina Mantelzorg en wonen vindt u alle verdere informatie.