Parkeerboete of verkeersboete

In Zwolle moet u op bepaalde parkeerplekken parkeergeld betalen. Betaalt u niet? Of betaalt u niet genoeg? Dan krijgt u een boete. Daar komen nog extra kosten bij.

Parkeerboete of verkeersboete?

U kunt een parkeerboete of een verkeersboete krijgen. Op het briefje op uw voorruit staat welke boete u heeft gekregen.

  • Parkeerboete: Dit is een boete voor niet of te weinig betalen in een gebied met betaald parkeren. U betaalt deze boete aan de gemeente. Een parkeerboete heet ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelasting.
  • Verkeersboete: Dit is een boete voor een verkeersovertreding. Bijvoorbeeld als u parkeert op een plek waar dat niet mag. U betaalt deze boete aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Bezwaar maken

Parkeerboete

Heeft u een parkeerboete gekregen en bent u het daarmee niet eens? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente Zwolle. Dat kan binnen 6 weken na de dag waarop u de boete heeft gekregen. Wilt u bezwaar maken? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen

U kunt uw bezwaar digitaal indienen:

Wilt u bezwaar maken via een brief, stuur de brief dan naar Gemeente Zwolle, t.a.v. Juridische zaken, NPB, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Maakt iemand anders bezwaar voor u? Stuur dan een volmacht mee. Doe dit binnen zes weken. Wilt u over uw bezwaar in gesprek met de gemeente, geef dat dan in uw brief aan.

Verkeersboete

Heeft u een verkeersboete gekregen en bent u het daarmee niet eens? Dan kunt u bezwaar maken bij het CJIB. Meer informatie vindt u op 'ik-ben-het-niet-eens-met-een-verkeersboete'externe-link-icoon

Contact

Als u vragen heeft over een parkeerboete, kijk dan bij de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op via het telefoonnummer 14 038.