Parken Stadsdeel Midden

Op deze pagina vindt u de parken in de wijken Binnenstad, Hanzeland, Veerallee, Kamperpoort en Assendorp.

Azaleapark

Azaleapark

Het Azaleapark is een buurtparkje. Het ligt tussen de Assendorperstraat en de Groeneweg. Vroeger lag hier de Azaleastraat. 

Broerenkerkplein

Broerenkerkplein

Stadstuin op oud kloosterterrein. Een groen stadsplein, met gras, oude bomen en vakken vaste planten. Het biedt een rustpunt aan de rand van het drukke winkelgebied van de binnenstad. 

Eekhout

Park Eekhout

Het noordelijke deel is oorspronkelijk de tuin die hoorde bij de villa Eekhout (in 1860 gebouwd voor Mr. E.J. Eekhout). In 1910 gekocht door de gemeente. Sindsdien is het een openbaar wandelpark(je). 

Nijkerkenbolwerk

Nijkerkenbolwerk

Het Nijkerkenbolwerk is een onderdeel van de groene singel rond de binnenstad van Zwolle. Tot in de 19e eeuw was het een onderdeel van de vestingwerken rond Zwolle. 

Nooterhof

Nooterhof

De Nooterhof is een activiteiten- en informatiecentrum voor biodiversiteit en duurzaamheid. Het is ontstaan uit een centrum voor natuur- en milieueducatie dat hier was van 1977 tot 1997. 

Potgietersingel

Potgietersingel

Mogelijk het meest gefotografeerde stukje Zwolle; het park vanaf de Nieuwe Havenbrug tot aan de Sassenpoort. Het is een onderdeel van de groene singel rond de binnenstad. Het park is genoemd naar de schrijver E.J. Potgieter (1808 – 1875), opgegroeid in Zwolle. 

Prins Clauspark

Prins Clauspark

Buurtpark tussen de Veerallee en de A28. Het is een langgerekt park, met een serie bijzondere plekken en verrassende doorkijkjes. Hoogteverschillen en opgaande beplanting (bomen en bosplantsoen, tegen een rand van bos) geven variatie en beslotenheid. 

Ter Pelkwijkpark

Ter Pelkwijkpaprk

Het Ter Pelkwijkpark is een onderdeel van de groene singels rond de binnenstad. Het Ter Pelkwijkpark is een breed, flauw aflopend open grastalud naar het water van de Stadsgracht

Wezenlanden

Park de Wezenlanden

Park de Wezenlanden is het meest bezochte park van Zwolle. Functies voor de hele stad liggen, met elkaar verbonden, in een open en toegankelijk terrein. Er vinden grote manifestaties plaats, als het Bevrijdingsfestival Overijssel.