Project Kamperpoort

De Kamperpoort is een stoere wijk met karakter. Het heeft de naam van een oude volkswijk. De Kamperpoort ondergaat een totale metamorfose. Er is ruimte voor wonen, ondernemen, creativiteit en ontspanning.

Kamperpoort is een stoere, aantrekkelijke wijk, met een eigenzinnig karakter. Kamperpoort ligt dicht tegen het centrum van de binnenstad aan. Bijzondere toekomstgerichte bouw en historische gebouwen komen hier samen, doorkruist door groen en water. Je komt elkaar en andere Zwollenaren tegen. Bijvoorbeeld op straat: buiten op de stoep voor je huis of in een van de groene buitenruimtes . Er is ruimte voor wonen, ondernemen, creativiteit en ontspanning.

De bewoners

In de Kamperpoort woont een mix aan bewoners. Bewoners zijn betrokken en geven elkaar de ruimte. Ze dragen bij aan de veelkleurigheid van de wijk. In de Kamperpoort is al veel veranderd en vernieuwd de afgelopen jaren. De wijk is nog niet helemaal af. De komende jaren worden de Meeuwenlaan en het IJsselhallenterrein aangepakt.

Mix van koop en huur

Samen met de bewoners en gebruikers van de Kamperpoort keken we naar de wensen voor de toekomst. Wat heeft de Kamperpoort nog nodig. Wat kan er nog beter en hoe zorgen we ervoor dat er nog meer mensen fijn kunnen wonen?

Het plan is om een mix aan woningen te bouwen, met plek voor appartementen en stadswoningen. Er komen huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Ook komen er huurwoningen in het middenhuursegment beschikbaar. Ook is er ruimte om te werken. Het biedt voorzieningen voor de toekomstige bewoners, gebruikers en ondernemers.

De nieuwe buurten bieden samen aan ongeveer 1.400 nieuwe huishoudens een plek om te wonen. Het worden buurten voor echte stadsmensen. Van jong tot oud. Voor huidige en nieuwe generaties Zwollenaren. Ook maken we ruimte voor werken en voorzieningen.

Allure van vroeger

De Nieuwe Veemarkt en ontwikkellocatie Meeuwenlaan krijgen weer de allure van vroeger: eigenzinnige, kleurrijke, ondernemende buurten. Vol trots en reuring met ruimte voor experiment.

In de Nieuwe Veemarkt komt een diversiteit aan buurtjes. Met ruimte voor werken en ondernemen, aan huis of op toekomstbestendige plekken. Het stadspark nodigt uit tot ontmoeten, spelen en bewegen. De oude bogenhal en de Elbertschool zijn in de visie opgenomen en krijgen een nieuwe functie.

De iets verderop gelegen Meeuwenlaan, is een plek waar gewoond en gewerkt wordt. Hier zijn nieuwe generaties én briljante ideeën geboren. In 2030 is dit een uitnodigende groene stadsbuurt met een expressief gezicht, bijvoorbeeld door opvallende gebouwen. Echt Kamperpoorts dus, met een flink karakter.

Video: Gebiedsvisies Nieuwe Veemarkt en ontwikkelzone Meeuwenlaanexterne-link-icoon

Denk mee over Kamperpoort

Wilt u meedenken over Kamperpoort? Dat kan! Bel voor meer informatie met Enita Bouwhuis van de gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 26 97 of mail naar e.bouwhuis@zwolle.nl