Ga je in Zwolle studeren? Een goede keus! Onze stad kent veel opleidingen, in veel verschillende richtingen en van goede kwaliteit. Ook de binnenstad, de uitgaansmogelijkheden, en de sport- en studentenverenigingen dragen bij aan een goede studententijd.

Zwolle studentenstad

Zwolle studentenstad

Studeren in Zwolle is meer dan alleen leren. Zwolle heeft ook een bruisend uitgaansleven, een culturele agenda en gezellige (studenten)wijken. De site Zwollestudentenstad.nl helpt je op weg.

Wonen in Zwolle

Wonen in Zwolle

Als je ervoor kiest om als student in Zwolle te gaan wonen of als je als Zwollenaar ‘uit huis gaat’ moet je met een aantal zaken rekening houden. Gelukkig helpen diverse organisaties je verder als je vragen hebt. 

Individuele studietoeslag

Individuele studietoeslag

Studenten met een beperking hebben vaak extra kosten tijdens hun studie. Of ze kunnen door die beperking geen bijbaantje vinden. In dat geval heb je misschien recht op individuele studietoeslag.

Voor en door studenten

Voor en door studenten

Wil je als student activiteiten organiseren voor andere studenten? Doen! Het maakt de stad nog een beetje bruisender en levendiger. De gemeente helpt je graag met een speciale subsidieregeling.

Stage bij de gemeente

Stage bij de gemeente

De gemeente Zwolle biedt jaarlijks 80 studenten (van vmbo tot wo) een stageplaats aan. Je kunt zelfstandig werken onder supervisie van een professional en interne opleidingen volgen.