geluid iconVoorleesbrief participatiefonds

Beste meneer, mevrouw,

Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Zwolle allerlei extra’s. Zoals het Participatiefonds. Dit is extra geld om in Zwolle mee te kunnen doen. Bijvoorbeeld om naar het theater te gaan of te sporten.

Uit het Participatiefonds kunt u geld krijgen voor culturele, maatschappelijke of sportieve activiteiten. In deze brief leest u hier meer over.

Om wat voor bedrag gaat het?

De bijdrage is per activiteit € 60. U kunt dit geld elk jaar voor maximaal twee activiteiten aanvragen. In totaal kunt u dus € 120 ontvangen. Heeft u een partner? En heeft die nog niet de AOW-leeftijd? Dan kunt u samen maximaal € 240 krijgen.

Aanvragen

Er zijn voorwaarden om het geld uit het Participatiefonds te krijgen. Die vindt u op www.zwolle.nl/participatiefonds. Daar kunt u ook een aanvraag doen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Het geld aanvragen via internet kan lastig zijn. Geldt dat ook voor u? Bel ons dan op 14038. We gaan dan samen met u bekijken hoe u tóch uw aanvraag kunt doen.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van formulieren? Dan kan Op Orde u helpen. U kunt Op Orde elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereiken per:

  • Telefoon:           (038) 456 97 00
  • WhatsApp:         06 – 12185437 (alleen voor WhatsApp-berichten)
  • Mail:                   info@opordezwolle.nl

U kunt zich ook aanmelden via de website van Op Orde: www.opordezwolle.nl.

Daarnaast zijn er spreekuren bij de Sociale Wijkteams, waar u zonder afspraak naar toe kunt. Kijk voor meer informatie over de spreekuren op www.opordezwolle.nl.

Nieuwe aanvraag

Heeft u na uw aanvraag nog niet de maximale bijdrage uit het Participatiefonds  ontvangen? En maakt u dit jaar nog kosten? Dan kunt u opnieuw een bijdrage aanvragen.

TIP: Andere regelingen

Er zijn nog meer regelingen voor extra geld of ondersteuning. Informatie hierover vindt u op www.zwolle.nl/extra’s-voor-volwassenen. Ook voor kinderen is er extra geld. Die informatie staat op www.zwolle.nl/extra’s-voor-kinderen.

Vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze brief? Kijk dan op www.zwolle.nl/extra's-voor-volwassenen. U mag ook contact met ons opnemen:

  • Bel 14 038. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.
  • Of vul het contactformulier in op www.zwolle.nl/contact.
  • Vraag het Sociaal wijkteam bij u in de buurt. Op www.swtzwolle.nl vindt u meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Hennie Duteweert
Hoofd afdeling Inkomensondersteuning