Opvanglocaties dak- of thuislozen

Er zijn verschillende soorten maatschappelijke opvang in Zwolle.

Neem contact op met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD)

Als u dak- of thuisloos bent, kunt u contact opnemen met de Centrale Toegang (CT) van Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 038 428 15 50. Wij werken samen met de GGD om u te helpen. De CT helpt u bij het vinden van de opvang die het beste past bij wat u nodig hebt.

Als u na 17.00 uur of in het weekend opvang nodig heeft, kunt u direct naar de nachtopvang. De opvang waar u logeert, geeft dit dan door aan de CT.

Nachtopvang na 17.00 uur en in het weekend

U kunt na 17.00 uur en in het weekend direct naar de Herberg voor nachtopvang. U kunt hier  douchen, slapen en eten.

Opvang met kinderen

Als u en uw kinderen opvang nodig hebben, dan kunt u terecht bij de crisisopvang van het Leger des Heils. Voor opvang voor moeder en kind, kunt u ook terecht bij Stichting Timon.

Opvang voor jongeren

Voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar zijn er twee plekken om te logeren: het logeerhuis van Limor en Fast Forward Leger des Heils.

Hulp bij de opvang

Als u logeert bij een opvang, dan gaat u aan de slag met verschillende dingen. Als dat nodig is, helpen wij u daarbij. Bijvoorbeeld met:  

  • Het vinden van een geschikte woning .
  • Het op orde brengen van uw geldzaken.
  • Het vinden van dingen om overdag te doen, zoals een hobby of vrijwilligerswerk.

Heeft u hulp nodig? Geef dit dan aan bij de opvang. Wij kijken dan samen met u hoe we u het beste kunnen helpen.

Nachtopvang

Voor nachtopvang kunt u terecht bij de Herberg/RIBW. U kunt hier douchen, slapen en eten.

Briefadres aanvragen

Heeft u geen adres? Dan kunt u mogelijk een briefadres bij ons aanvragen. Uw post wordt dan naar dit adres gestuurd. Zo kunt u zonder adres toch post krijgen. Neem contact met ons op om een briefadres aan te vragen. Dat kan via 14 038 (5 cijfers). Of stuur ons een bericht via het contactformulier op onze website.

Geweld in huis

Als u niet veilig thuis kunt wonen, dan kunt u mogelijk hulp krijgen van Kadera. Of bel met Veilig Thuis (24 uur per dag): 0800 2000.

Hulp bieden

Ziet u iemand op straat slapen? Neem contact op met de Centrale Toegang (CT). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 038 428 15 50. Of via het contactformulier. Op andere tijden kunt u bellen met Street-care van Creating Balance op telefoonnummer (038) 454 2234.