Parkeren

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kunt u op veel plekken de auto parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunt u de auto veilig en makkelijk parkeren.

Een aantal parkeerlocaties ligt net buiten het centrum. De afstand naar de binnenstad is lopend goed te doen. Gemiddeld tussen de twee en zeven minuten lopen.

Parkeren is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde vakken.

Betaald parkeren op zondagen

Vanaf 1 augustus 2018 mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. Daarom zijn nu ook de parkeerregels aangepast om het parkeren op zondagmiddagen in goede banen te leiden. Bezoekers van de binnenstad kunnen voortaan op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur betaald parkeren op straat of in gemeentelijke parkeeraccommodaties. Behalve op de parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen. Daar mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.

Parkeertarieven

In de binnenstad van Zwolle gelden in 2019 de volgende parkeertarieven:

  • Zone 1 het centrum: € 2,80 p/u
  • Zone 2 het gebied ten westen van de binnenstad: € 1,80 per uur
  • Zone 3 het gebied ten oosten van de binnenstad: € 1,00 per uur.

De betaalautomaten geven ter plekke de parkeertijden en -tarieven aan. Het parkeren in het centrum is duurder dan daar buiten. Op veel plekken kunt u belparkeren, parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen afwijken van de zone tarieven.

Volledig overzicht van parkeertijden en parkeertarieven (leges)

Overzicht van parkeerlocaties

Illustratie In Zwolle is altijd Plaats