Parkeren

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kunt u op veel plekken de auto parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunt u de auto veilig en makkelijk parkeren.

Een aantal parkeerlocaties ligt net buiten het centrum. De afstand naar de binnenstad is lopend goed te doen. Gemiddeld tussen de twee en zeven minuten lopen.

Parkeren is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde vakken.

Betaald parkeren op zondagen

Vanaf 1 augustus 2018 mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. Daarom zijn nu ook de parkeerregels aangepast om het parkeren op zondagmiddagen in goede banen te leiden. Bezoekers van de binnenstad kunnen voortaan op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur betaald parkeren op straat of in gemeentelijke parkeeraccommodaties. Behalve op de parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen. Daar mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.

Verlengen parkeervergunning/abonnement, bezoekersvergunning, ontheffing

Parkeervergunningen/abonnementen, bezoekersvergunningen en/of ontheffingen lopen op 31 december 2018 af. Heeft u automatische incasso, dan wordt uw vergunning automatisch verlengd voor het jaar 2019. De kosten voor de vergunning voor 2019 worden afgeschreven van uw rekening. Heeft u geen automatische incasso, dan moet u uw parkeervergunning zelf verlengen vóór 31 december 2018 via www.zwolle.nl/parkeerloket. Voor het verlengen van uw parkeervergunning kunt u deze handleiding gebruiken.

handleiding_verlengingsrun_parkeren.pdf

Heeft u vragen, kijk voor algemene informatie bij de veel gestelde vragen of uw vraag er tussen staat en voor specifieke informatie bij uw eigen parkeergegevens in www.zwolle.nl/parkeerloket. Komt u er niet uit dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14038.

veel_gestelde_vragen_verlengingsrun_parkeren.pdf

Parkeertarieven

In de binnenstad van Zwolle gelden in 2018 de volgende parkeertarieven:

  • Zone 1 het centrum: € 2,80 p/u
  • Zone 2 het gebied ten westen van de binnenstad: € 1,80 per uur
  • Zone 3 het gebied ten oosten van de binnenstad: € 1,00 per uur.

De betaalautomaten geven ter plekke de parkeertijden en -tarieven aan. Het parkeren in het centrum is duurder dan daar buiten. Op veel plekken kunt u belparkeren, parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen afwijken van de zone tarieven.

Volledig overzicht van parkeertijden en parkeertarieven (leges)

Overzicht van parkeerlocaties

Illustratie In Zwolle is altijd Plaats