Parkeren

Verlengen parkeervergunning/abonnement, bezoekersvergunning, ontheffing voor 2020

Heeft u een parkeervergunningen- of abonnement, een bezoekersvergunningen of ontheffingen voor parkeerverbod? Deze loopt op 31 december 2019 af, tenzij u ervoor heeft gekozen het automatisch te laten verlengen.

Automatisch verlengd

Als je als betaalwijze automatische incasso hebt gekozen, dan loopt uw vergunning of ontheffing niet af. Deze wordt dan automatisch verlengd voor 2020. De kosten worden vanzelf van uw bankrekening afgeschreven.

Niet automatisch verlengd

Als u geen automatische incasso heeft gekozen, moet u de vergunning of ontheffing zelf verlengen via iDEAL. Dat kan via www.zwolle.nl/parkeerloket en moet vóór 31 december 2019 gebeuren. Voor het verlengen van uw parkeervergunning of ontheffing kunt udeze handleiding gebruiken:

Heeft u vragen, kijk dan voor algemene informatie bij deveel gestelde vragenwww.zwolle.nl/parkeerloket.

Parkeren voor bezoekers

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kunt u op veel plekken de auto parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunt u de auto veilig en makkelijk parkeren. Een aantal parkeerlocaties ligt net buiten het centrum. De afstand naar de binnenstad is lopend goed te doen. Gemiddeld tussen de twee en zeven minuten lopen. Parkeren is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde vakken.

Overzicht van parkeerlocaties

Illustratie In Zwolle is altijd Plaats

 

Parkeertarieven

In de binnenstad van Zwolle gelden in 2019 de volgende parkeertarieven:

  • Zone 1 het centrum: € 2,80 p/u
  • Zone 2 het gebied ten westen van de binnenstad: € 1,80 per uur
  • Zone 3 het gebied ten oosten van de binnenstad: € 1,00 per uur.

De betaalautomaten geven ter plekke de parkeertijden en -tarieven aan. Het parkeren in het centrum is duurder dan daar buiten. Op veel plekken kunt u belparkeren, parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen anders zijn dan de zone-tarieven.

Volledig overzicht van parkeertijden en parkeertarieven (leges)