schoonmaak iconKom in actie tegen zwerfvuil

Iedereen wil graag een fijne, schone leefomgeving. Daarom doet de gemeente Zwolle samen met 18 andere gemeenten mee aan het zwerfvuilprogramma ‘Mooi Schoon’ van ROVA.  Met voorlichting, educatie en extra voorzieningen werken we samen aan het voorkomen en het bestrijden van zwerfvuil. Helpt u ook mee? U kunt alleen in actie komen tegen zwerfvuil of samen met bijvoorbeeld uw buren, vrienden of uw vereniging een zwerfvuilopruimactie organiseren.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf aan de slag om uw straat of buurt schoon te houden? Dan kunt u bij uw wijkservicepunt een gratis opruimset ophalen. De opruimset bestaat uit een afvalgrijper, een veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. U kunt de contactgegevens van uw wijkservicepunt vinden door uw wijk te kiezen op Zwolle.nl/wijken. Of u kunt bellen met 14038. De wijkservicemedewerker legt u graag uit hoe het verder werkt. U bent trouwens niet de enige die dit doet: in 2021 zijn er in Zwolle 453 zwerfvuilopruimsets uitgedeeld.

Zwerfvuilopruimactie organiseren

U kunt zich ook bij het wijkservicepunt melden als u samen met andere vrijwilligers een zwerfvuilopruimactie wilt organiseren. Wel net zo gezellig. Wist u dat er in 2021 in Zwolle 37 zwerfvuilopruimacties zijn georganiseerd? Daar deden 1.476 inwoners van Zwolle aan mee! Wij zijn heel blij met zoveel actieve Zwollenaren die helpen onze stad én het milieu schoner te maken!  

Adoptie afvalbakken

De gemeente plaatst afvalbakken op belangrijke en logische locaties, zoals stadsparken, recreatieplassen, winkelcentra, bushaltes met een wachthuisje en op routes van scholen naar winkelcentra. We willen zo min mogelijk afvalbakken in de wijken plaatsen. Dat is vaak ook niet nodig en is mooier in het straatbeeld. Mist u desondanks een afvalbak in uw straat of buurt? Dan kunt u een afvalbak adopteren. U zorgt dan zelf voor het legen van de bak en het afvoeren van het afval.

Meer informatie

Wilt u meer weten over zwerfvuil en wat u daar tegen kunt doen, neem dan contact op met uw wijkservicepunt. Of neem een kijkje op de website van Mooi Schoon.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle