Illegale hennepteelt, onjuist gebruik van een zorgbudget, bijstandsfraude of mensen onder dwang laten werken. Dit zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. De gemeente Zwolle werkt samen met justitie, de Belastingdienst, de politie, bewoners en ondernemers om ondermijning aan te pakken. Want veiligheid is een voorwaarde voor een aantrekkelijke en leefbare stad. U kunt ons daarbij helpen. Als u denkt dat er iets niet klopt, maakt u daar melding van. Dit kunt u ook anoniem doen.

Ondermijning melden

Schuur in buitengebied met politieauto ervoor

Ondermijning melden 

Signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? U kunt helpen bij de bestrijding van ondermijning. Meld signalen van ondermijning.

Zorgfraude melden

Zorgfraude

Zorgfraude melden 

Krijgt iemand die zorg nodig heeft minder zorg dan waarvoor betaald wordt? Of klopt er iets anders niet met de zorgverlener? Meld signalen van zorgfraude.

Bijstandsfraude melden

Bijstandsfraude

Bijstandsfraude melden

We ondernemen actie als iemand ten onrechte een uitkering krijgt. Of als die uitkering te hoog is. Meld vermoedens van bijstandsfraude.

Mensenhandel melden

Wat is mensenhandel?

Mensenhandel melden

Bent u slachtoffer van mensenhandel of denkt u dat iemand slachtoffer is van mensenhandel? Meld (vermoedens van) mensenhandel.