Voorleesbrief inkomenstoeslag

Beste meneer/mevrouw,

Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Zwolle allerlei extra’s. Zoals de individuele inkomenstoeslag. Dit is een extra geldbedrag waarmee de gemeente u wil ondersteunen. Ook u kunt dit extra geld krijgen.     

Heb ik recht op de inkomenstoeslag?

Ja, volgens onze gegevens heeft u recht op de inkomenstoeslag.

Om wat voor bedrag gaat het?

De inkomenstoeslag is voor een:
Alleenstaande€ 463
Alleenstaande met kind(eren)€ 66
Samenwonend stel€ 659

Waarom ontvangt een alleenstaande en samenwonend stel meer?

De gemeente Zwolle heeft onderzoek laten doen naar wie de extra’s het hardst nodig hebben. Hieruit blijkt dat alleenstaanden en mensen die samenwonen minder financiële ruimte hebben voor noodzakelijke uitgaven. Daarom is hun toeslag hoger.

Hoe vraag ik de inkomenstoeslag aan?

U kunt de toeslag aanvragen via www.zwolle.nl/inkomenstoeslag. Daarvoor heeft u DigiD nodig.

De toeslag aanvragen via internet is niet voor iedereen mogelijk. Geldt dat ook voor u? Bel ons dan op 14038. We gaan dan samen met u bekijken hoe u tóch uw aanvraag kunt doen.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van formulieren? Dan kan Op Orde u helpen. U kunt Op Orde elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereiken per:

U kunt zich ook aanmelden via de website van Op Orde: www.opordezwolle.nlexterne-link-icoon.

Daarnaast zijn er spreekuren bij de Sociale Wijkteams, waar u zonder afspraak terecht kunt. Kijk voor meer informatie over de spreekuren op www.opordezwolle.nlexterne-link-icoon.

TIP: Andere regelingen

Er zijn ook nog andere regelingen voor extra geld of ondersteuning. Meer informatie hierover vindt u op: www.zwolle.nl/extra's-voor-volwassenen.

Vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze brief? Kijk dan op www.zwolle.nl/extra's-voor-volwassenen. U mag ook contact met ons opnemen:

Met vriendelijke groet,

Hennie Duteweert

hoofd afdeling Inkomensondersteuning