Zwolle fietsstad

Zwolle is een echte fietsstad. Niet alleen ben je in onze stad vaak met de fiets sneller van A naar B dan met de auto, je vindt in en rondom Zwolle ook prachtige fietsroutes. Bovendien heeft Zwolle, met bijna 50% van de verplaatsingen binnen de stad op de fiets, het hoogste fietsgebruik in Nederland.

De fietser heeft al sinds de jaren ’70 een belangrijke plek in ons beleid. Om het fietsen in Zwolle veiliger, comfortabel en sneller te maken, werken we voortdurend aan het optimaliseren van het fietsnetwerk. Denk hierbij aan fietstunnels en -bruggen, fietsstraten en gratis bewaakte stallingen in de binnenstad.

Daarnaast zijn we niet bang om innovatieve oplossingen toe te passen, van fietsstraten tot de fietsrotonde.

Fiets op? Zet de fietsmodus aan!

Jongeren en hun smartphone, vaak een onafscheidelijke combinatie, er wordt heel wat af geappt, getwitterd en gefacebookt.

Ook op de fiets is de telefoon vaak in de hand te vinden en dat is niet geheel zonder gevaar. Volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is bij 1op de 5 fietsongelukken en smartphone in het spel. Maar is er is nu een oplossing: de Fietsmodus-app.

De Fietsmodus-app is een app voor op een smartphone die de fietser triggert om tijdens het fietsen offline te blijven. Door de telefoon voor de fietsrit op Fietsmodus te zetten en de hele rit niet te gebruiken, spaart de fietser punten. Met die punten maak je vervolgens kans op leuke prijzen.

Maar misschien nog wel belangrijker: je hebt als fietser tijdens het fietsen je aandacht bij het verkeer en niet bij de telefoon. De gemeente Zwolle maakt je daarom attent op deze app. Ook meedoen? De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Meer informatie vind je op www.fietsmodus.nl

Fietsstad 2014

In mei 2014 heeft de Landelijke Fietsersbond ons uitgeroepen tot Fietsstad 2014. Deze titel is een prachtige bevestiging dat we met ons fietsbeleid op de goede weg zitten. Hoewel we de titel Fietsstad 2014 op zak hebben, zijn we er nog niet. Er zijn voor de komende jaren nog voldoende uitdagingen om de route die we met ons fietsbeleid zijn ingeslagen, vast te houden.

Meer informatie

Meer informatie over Zwolle Fietsstad lees je in de folder

folder-fietsstad.pdf