Straat- en buurtbarbecue

Gezellig en lekker: op een warme zomerdag met de buren rond de barbecue op straat. In Zwolle hoeft u voor een straat- of buurtbarbecue geen vergunning aan te vragen. Wilt een barbecuefeest organiseren in een wijk- of buurtpark, neem dan contact op met de wijkbeheerder.

Wanneer u een barbecue wilt houden in één van onze grote stadsparken zoals Park de Wezenlanden, Engelsewerk, Park Eekhout en het park aan de stadsgracht, dan moet u wel een vergunning aanvragen. Dit geld ook voor barbecueën in een bos of op een natuurterrein.

Een vergunning vraagt u aan op de website van de gemeente Zwolle via www.zwolle.nl/evenementen

Voorkom overlast

U informeert anderen omwonenden die niet aan de barbecue meedoen over de activiteit. Zij mogen geen last hebben van de barbecue zoals rookoverlast, of geluidsoverlast van versterkte muziek.

Na afloop zorgt u er voor dat er geen afval achterblijft.

Afsluiten straat

Voor een straat- of buurtbarbecue mag u in overleg met de wijkbeheerder een deel van de straat afsluiten. Dat kan bijvoorbeeld door van uw straat een Kinderstraat te maken.

www.zwolle.nl/kinderstraat

Brandveiligheid

Vuur brengt risico’s met zich mee. Gebruik het gezonde verstand en zorg er voor dat u en de gasten op de hoogte zijn van de maatregelen voor brandveilig feesten.

www.brandweer.nl/brandveiligheid

Meer informatie

Twijfelt u of u een vergunning moet aanvragen? Wilt u de straat afzetten? Neem dan contact op met de wijkbeheerder. De contactgegevens vindt u op www.zwolle.nl/wijken.

Flyer Straat- en buurtbarbecue