Zwolle bruist dankzij de evenementen. Wilt u weten welk evenement binnenkort plaatsvindt, kijk dan op visitzwolle.com. Samen met de organisatoren en omwonenden zorgt de gemeente ervoor dat Zwolse evenementen voor iedereen een feest zijn en blijven.

Evenement bezoeken

Wilt u weten wat er in Zwolle te doen is, kijk dan op www.visitzwolle.com. Daar vindt u volop tips.
Het hele jaar door is Zwolle een bruisende stad met aantrekkelijke evenementen voor jong en oud.

Onder meer de Ster van Zwolle, Omloop van de IJsseldelta, Bevrijdingsfestival, Halve marathon, Zwolle Unlimited, Stadsfestival, Stratenfestival, Sinterklaasintocht en Winters Zwolle zijn echte trekpleisters.

Evenement organiseren

Zwolle heeft als evenementenstad een naam hoog te houden. Wilt u een evenement organiseren? Dat kan als u aan de voorwaarden voldoet.
Als u een evenement wilt organiseren met versterkte muziek, veel bezoekers en/of op een van onze evenementenlocaties, dan moet u een vergunning aanvragen. Een jaarlijks terugkerend evenement moet u voor 1 september melden. Wilt u een straatfeest of straatbarbecue organiseren, dan is een melding voldoende. De gemeente werkt graag mee.

Evenement in uw buurt

De gemeente maakt een zorgvuldige afweging bij het verstrekken van vergunningen. Voorop staat dat er een goede balans is tussen het belang van feestvierders en dat van omwonenden.

Alle vergunde evenementen vindt u in dit overzicht. Ook is er een overzicht van aangevraagde vergunningen.
Ervaart u tijdens een evenement overlast, dan kunt u dat melden.

Gevolgen coronamaatregelen voor Zwolse evenementen

Het coronavirus en de horeca en evenementen

Als gevolg van het oplopende aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Ook de meeste evenementen zijn verboden.

Welke evenementen zijn dan verboden?

De definitie van evenement is elke voor het publiek toegankelijke verrichting van vermaak, alsmede een herdenkingsplechtigheid, braderie, optocht op de weg, voorstelling of feest op een andere plaats dan in een woning of op een daarbij behorend erf of in een gebouw of op een plaats als bedoeld in artikel 6, tweede lid, van de Grondwet, wedstrijd, beurs of congres. Onder evenementen worden niet begrepen betogingen, vergaderingen en godsdienstige en levensbeschouwelijke samenkomsten als bedoeld in de Wet openbare manifestaties. Dergelijke bijeenkomsten zijn dus wel toegestaan.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina Het coronavirus en de horeca en evenementen van de Rijksoverheid. 

Ook in 2021 moeten we er rekening mee houden dat het virus van invloed is bij het organiseren van evenementen. Er is nog veel onzekerheid of en in welke vorm evenementen door kunnen gaan. Duidelijkheid over de maatregelen kunnen wij nu niet geven. Mocht u plannen maken om in 2021 een evenement te organiseren dan moet u er rekening mee houden dat u waarschijnlijk een coronaplan zult moeten aanleveren. Lees meer over het coronaplan.