Zwolle bruist dankzij de evenementen. Wilt u weten welk evenement binnenkort plaatsvindt, kijk dan op visitzwolle.com. Samen met de organisatoren en omwonenden zorgt de gemeente ervoor dat Zwolse evenementen voor iedereen een feest zijn en blijven.

Evenement bezoeken

Wilt u weten wat er in Zwolle te doen is, kijk dan op www.visitzwolle.com. Daar vindt u volop tips.
Het hele jaar door is Zwolle een bruisende stad met aantrekkelijke evenementen voor jong en oud.

Onder meer de Ster van Zwolle, Omloop van de IJsseldelta, Bevrijdingsfestival, Halve marathon, Zwolle Unlimited, Stadsfestival, Stratenfestival, Sinterklaasintocht en Winters Zwolle zijn echte trekpleisters.

Evenement organiseren

Zwolle heeft als evenementenstad een naam hoog te houden. Wilt u een evenement organiseren? Dat kan als u aan de voorwaarden voldoet.
Als u een evenement wilt organiseren met versterkte muziek, veel bezoekers en/of op een van onze evenementenlocaties, dan moet u een vergunning aanvragen. Een jaarlijks terugkerend evenement moet u voor 1 september melden. Wilt u een straatfeest of straatbarbecue organiseren, dan is een melding voldoende. De gemeente werkt graag mee.

Evenement in uw buurt

De gemeente maakt een zorgvuldige afweging bij het verstrekken van vergunningen. Voorop staat dat er een goede balans is tussen het belang van feestvierders en dat van omwonenden.

Alle vergunde evenementen vindt u in dit overzicht. Ook is er een overzicht van aangevraagde vergunningen.
Ervaart u tijdens een evenement overlast, dan kunt u dat melden.