Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? En zijn er dicht bij uw huis of uw werk weinig parkeerplaatsen? Dan kunt u misschien een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats krijgen.

Beschrijving

Gereserveerde parkeerplek

We wijzen (reserveren) een parkeerplek aan door een paal met een bord te plaatsen. Dit is een verkeersbord met een extra bord eronder waarop het kenteken van uw voertuig staat.

Aanvraag

Voor het aanvragen van een (gereserveerde) gehandicaptenparkeerplaats heeft u een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart nodig. Die moet u samen met de aanvraag inleveren.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen of aanpassen

Wilt u een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvragen? Of wilt u de parkeerplaats laten aanpassen (bijvoorbeeld als u een nieuw kenteken of een verhuizing door wilt geven)? Dat kan op verschillende manieren:

Afspraak maken via telefoon

Wilt u een afspraak maken via de telefoon? Bel dan 14038.

Contact

Als u vragen heeft over dit product, neem dan contact op met de gemeente Zwolle.

Klachten & meldingen

Bent u niet tevreden over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld? Of wilt u iets melden? Op de pagina Meldingen, klachten en bezwaren leest u hoe u dat kunt doorgeven.

Kosten

Het aanleggen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats kost € 133,40. Het aanpassen van een kenteken kost € 21,80 en een verhuizing van de paal en het bord naar een ander adres binnen Zwolle kost € 47,20.

Heeft u de gehandicaptenparkeerplaats niet meer nodig? Het opzeggen hiervan kost niets.

Extra kosten

Het kan gebeuren dat er extra kosten zijn voor het aanleggen van de gehandicaptenparkeerplaats. Deze kosten moet u zelf betalen.

Beleid en wetgeving

Bij dit product gaan we uit van de landelijke wetgeving en/of plaatselijke regels.

Wetgeving:
wetten.overheid.nlexterne-link-icoon