Straat- en buurtbarbecue

Gezellig en lekker: op een warme zomerdag met de buren rond de barbecue op straat. In Zwolle hoeft u voor een straat- of buurtbarbecue geen vergunning aan te vragen. Wilt een barbecuefeest organiseren in een wijk- of buurtpark, neem dan contact op met de wijkregisseur.

Wanneer u een barbecue wilt houden in één van onze grote stadsparken zoals Park de Wezenlanden, Engelsewerk, Park Eekhout en het park aan de stadsgracht, dan moet u wel een vergunning aanvragen. Dit geldt ook voor barbecueën in een bos of op een natuurterrein.

Een vergunning vraagt u aan op de website van de gemeente Zwolle via www.zwolle.nl/evenementen

Voorkom overlast

Als u een barbecue organiseert, moet u dit omwonenden die niet aan de barbecue meedoen laten weten. Zij mogen geen last hebben van de barbecue zoals rookoverlast, of geluidsoverlast van muziek.

Wanneer de barbecue is afgelopen, moet alle afval opruimen.

Afsluiten straat

Voor een straat- of buurtbarbecue mag u in overleg met de wijkregisseur een deel van de straat afsluiten. Dat kan bijvoorbeeld door van uw straat een Kinderstraat te maken.

Brandveiligheid

Vuur brengt risico’s met zich mee. Gebruik uw gezond verstand en zorg er voor dat u en de gasten weten wat de regels zijn voor brandveilig feesten.

www.brandweer.nl/brandveiligheidexterne-link-icoon

Meer informatie

Twijfelt u of u een vergunning moet aanvragen? Wilt u de straat afzetten? Neem dan contact op met de wijkregisseur. De contactgegevens vindt u op www.zwolle.nl/wijken.