huis iconSubsidieregeling Woningisolatie

Bent u eigenaar en bewoner van een grondgebonden woning in Zwolle met een WOZ-waarde tot € 374.000,- en een energielabel D, E, F, of G of vergelijkbaar? Dan hebben we goed nieuws! Gemeente Zwolle stelt een subsidieregeling beschikbaar waarmee u tot maar liefst € 1000,- subsidie kunt ontvangen om uw woning te isoleren. Doet u het samen met andere inwoners, dan loopt de subsidie op tot € 1300,- euro per woning.

Aanvragen

Wanneer u uw huis isoleert, helpt dit warmteverlies te verminderen. Hierdoor is minder energie nodig om het huis te verwarmen in de winter. En blijft de woning koeler in de zomer. Daarnaast geeft een constantere binnentemperatuur meer comfort in huis. Koude plekken en tocht worden minder. Het helpt om vochtproblemen te voorkomen, waardoor de kans op schimmelvorming verminderd. En niet te vergeten: isoleren zorgt voor een lagere energierekening. 

Een heleboel voordelen. Meer informatie en advies kunt u vinden op www.zwolle.nl/je-huis-isoleren. Hier kunt u zelf door het invullen van een vragenlijst controleren of u aan de voorwaarden voldoet.

Voor wie?

U kunt als eigenaar-bewoner van een grondgebonden woning in Zwolle subsidie krijgen voor:

  • Dakisolatie
  • Zolder- of vlieringvloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie

De woning mag een maximale WOZ-waarde (peildatum 1-1-2022) hebben van € 374.000. Ook moet de woning beschikken over een laag energielabel (D, E, F of G, of indien er geen label aanwezig is minstens twee slecht geïsoleerde bouwdelen). 

De uitgebreide voorwaarden met betrekking tot het minimaal te isoleren aantal vierkante meters, materiaal en werkwijze vindt u op www.zwolle.nl/je-huis-isoleren.

Hoogte van de subsidie

De subsidie is 100% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 1.000. Wanneer je de maatregelen neemt als onderdeel van een lokale inkoopactie loopt het bedrag op tot maximaal € 1.300. 

Er is in totaal € 760.000 beschikbaar voor deze subsidieregeling. 

Meesturen

  • Minimaal 2 foto’s gemaakt tijdens en na uitvoering van de werkzaamheden. Hierop moet duidelijk te zien zijn dat de isolatiemaatregel in uw woning is genomen, en de werkzaamheden zijn afgerond.
  • Factuur van de uitvoering van werkzaamheden, aankoopbewijzen en/of bonnen.
  • Belegstuk IBAN (bankafschrift van maximaal 3 maanden oud, met daarop uw IBAN-nummer en uw naam).

Hoe lang duurt het?

Aanvragen moeten uiterlijk 6 maanden nadat de werkzaamheden zijn afgerond, worden ingediend.

Heeft u uw aanvraag verstuurd? Dan krijgt u binnen 13 weken van ons bericht.

Beleid en wetgeving

Contact

Meer informatie en veelgestelde vragen vindt u op www.zwolle.nl/je-huis-isoleren

Als u vragen heeft over dit product, neem dan contact op met de gemeente Zwolle.

Klachten & meldingen

Wilt u iets melden? Of bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Op de pagina Meldingen, klachten en bezwaren leest u hoe u dat kunt doorgeven.