geld-geven iconSubsidies en subsidieregelingen

Wie in Zwolle een activiteit wil organiseren maar daarvoor niet genoeg geld heeft, kan bij de gemeente een subsidie aanvragen. De gemeente stelt voor bepaalde activiteiten geld beschikbaar, bijvoorbeeld als het gaat om zorg, cultuur, sport en onderwijs.

Personen en/of instellingen kunnen een aanvraag indienen bij het Subsidieloket van de gemeente Zwolle. De aanvraag moet bestaan uit:

  • Een formulier met uw aanvraag
  • Een toelichting op uw activiteit
  • Een overzicht met inkomsten en uitgaven

De gemeente beoordeelt uw aanvraag. U krijgt per brief bericht of u wel of niet een geldbijdrage krijgt. 

Subsidieregelingen

Kunst, cultuur en historie

Zwolle heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, recreatie, sport en toerisme. U kunt subsidie aanvragen wanneer u een evenement of activiteit organiseert dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een bruisende en levendige stad. Welke mogelijkheden er zijn, leest u hier.

Zorg en welzijn

De gemeente wil graag dat haar inwoners zich veilig, prettig en ook betrokken voelen. Jeugdactiviteiten, maar ook het beschermd wonen en maatschappelijke opvang leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Dit wordt dan ook  door middel van subsidie ondersteund. Informatie hierover vindt u in onderstaande regelingen.

Scholing en onderwijs

Van peuter tot student tot volwassene, het is belangrijk om te blijven scholen en ontwikkelen. Om dit te ondersteunen kent Zwolle verschillende subsidieregelingen. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor een financieel steuntje in de rug.

Bedrijven

Organiseert uw bedrijf een evenement dat bijdraagt aan een nog levendiger en bruisender Zwolle? Of wilt u als werkgever investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers? Dan is subsidie mogelijk. Hieronder leest u wat de mogelijkheden zijn.

Wonen, bouwen en verbouwen

Wilt u bijdragen aan verduurzaming van uw woning, tuin of de openbare ruimte in Zwolle? Dan kunt u subsidie aanvragen. Meer informatie vindt u in onderstaande regelingen.

Sport

Iedereen doet mee, ook op het gebied van sport. Via onderstaande regeling kunt u voor een sportactiviteit of -evenement waar mensen met een beperking aan mee kunnen doen of hen laat kennismaken met sport, subsidie aanvragen.

Bewoners-initiatieven

Als inwoner van Zwolle weet u als geen ander hoe uw wijk, buurt of de stad mooier, gezelliger en veiliger kan worden. Hiervoor is onder meer de buurtbonus beschikbaar.

 

Algemeen

Organiseert u in Zwolle een activiteit of heeft u een goed initiatief dat niet onder één van de bovenstaande subsidieregelingen valt, dan kunt u toch subsidie aanvragen. Hoe? Dat leest u hier.

Overig

Organiseert u in Zwolle een activiteit of heeft u een goed initiatief dat niet onder één van de subsidieregelingen valt, dan kunt u toch subsidie aanvragen. Hoe? Dat leest u hier.

Andere subsidiemogelijkheden

Kan de gemeente geen subsidie voor uw activiteit geven, dan kunt u andere mogelijkheden zoeken op Vindsubsidies.nl

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle