Identiteitskaart

Een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of vernieuwen doet u bij de publieksbalie in het stadskantoor. Maak hiervoor eerst een afspraak. U betaalt de kosten voor de ID-kaart bij de afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe ID-kaart ophalen. Dit moet u zelf doen. Maak daarvoor opnieuw een afspraak. Of laat uw ID-kaart thuisbezorgen.

Let op: U moet uw ID-kaart zelf aanvragen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Vraagt u een ID-kaart aan voor een kind? Dan moet hij of zij zelf ook bij de aanvraag en het ophalen van de ID-kaart zijn.

ID-kaart voor kind jonger dan 12 jaar

Wil een kind jonger dan 12 jaar een eigen ID-kaart aanvragen? Dan moeten beide ouders of van degene(n) die het gezag hebben toestemming geven. Dat moet via het toestemmingsformulier. Lees meer onder het tabje 'Jonger dan 12 jaar'

Plan tijdig uw afspraak

Het is druk bij onze publieksbalies. Het kan daardoor langer duren voordat u bij ons terecht kunt. Plan daarom tijdig uw afspraak.

Heeft u al een afspraak staan? Aan de balie maken we bij de aanvraag van uw ID-kaart gelijk een afspraak om het document op te halen. Dit kan meestal binnen een week.