Je voelt je thuis in Stadshagen!

Een complete wijk, waar inmiddels al meer dan 20.000 mensen met heel veel plezier wonen, werken en leven. Een gezellige wijk waar je je direct thuisvoelt. Met alle voorzieningen, veel ruimte voor groen en prachtige natuur dichtbij. Dat is Stadshagen!


Tegelijk is Stadshagen nog volop in ontwikkeling. In de komende 10 jaar komen er 300 tot 500 woningen per jaar bij. Aantallen die realistisch, maar ook in de huidige marktsituatie best ambitieus zijn. Om deze aantallen te  halen moet Zwolle ‘alle zeilen bijzetten’. Dit doen we door samen met partijen steeds weer inventief en proactief de woningmarkt te stimuleren en te faciliteren.

Eind 2021 werd duidelijk dat het vanwege de hoge kostprijs van woningen niet meer lukt om binnen eerder geplande prijsklassen te gaan bouwen. Het college van B en W is daarom op zoek gegaan naar maatregelen om toch te voorzien in de grote vraag naar betaalbare woningen in Stadshagen. Er is een pakket van maatregelen opgesteld waarmee er nu in dit deel van Zwolle meer goedkope koop- en huurwoningen kunnen worden ontwikkeld en gerealiseerd dan eerder gepland. Ook door andere wijzen van gronduitgifte, zoals het meerwaardebeding, wordt het betaalbaar wonen in Stadshagen bevorderd. Komende tijd worden de plannen specifiek voor de woningen met het meerwaardebeding verder uitgewerkt met de ontwikkelaars. Dan worden ook de voorwaarden hiervan verder bepaald. We houden u via deze website op de hoogte wanneer de woningen met het meerwaardebeding in de verkoop komen. Lees meer over de maatregelen voor betaalbare koop- en huurwoningen in Stadshagen. Meer betaalbare koop- en huurwoningen in Stadshagen | Gemeente Zwolle

 

Bekijk de agenda

Bekijk de agenda als u wilt weten welke bijeenkomsten over Stadshagen gepland staan.