Zwolle heeft vijf stadsdelen en zeventien wijken. Er wonen meer dan 120.000 mensen. 

Wijken Stadsdeel Noord: Holtenbroek, Aa-landen en Haerst-Tolhuislanden
Wijken Stadsdeel Zuid: Zwolle-Zuid en Windesheim
Wijken Stadsdeel West: Stadshagen, Spoolde en Westenholte.
Wijken Stadsdeel Oost: Berkum, Diezerpoort, Wijthmen en Wipstrik
Wijken Stadsdeel Midden: Binnenstad, Hanzeland, Veerallee, Kamperpoort en Assendorp

Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en waar je je goed kunt vermaken. Dat zien we ook aan de groei van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons', vinden veel wijkbewoners.

Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken en denken actief mee om hun wijk mooi, prettig en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omkijken. Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt in uw wijk of wilt u zelf aan de slag? Gan dan naar MijnWijk. Op www.zwolle.nl/buurtinitiatief staan voorbeelden van activiteiten die bewoners kunnen organiseren.

De gemeente Zwolle onderzoekt wat u vindt van uw stad en wijk. Elke twee jaar is er het Buurt-voor-Buurt-onderzoek. We vragen een groot deel van de inwoners hun mening te geven over bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid, hoe prettig het is om er te leven en het meewerken door bewoners in de buurt. Hier vindt u de uitslag van het onderzoek in 2020.

Die informatie uit het BvB Onderzoek vullen we aan met objectieve en actuele data uit diverse bronnen. Deze data is continu beschikbaar in het Dashboard Wijk- en datagericht werken.

Uit het Buurt-voor-Buurt-onderzoek en de data komen wijkopgaven: zaken die we zo willen behouden en verbeterpunten. Hoe de gemeente dat samen met partners en bewoners doet staat beschreven in 'Van getallen naar (ver)gezichten'

Wilt u meer weten over uw wijk? Vind uw wijk hieronder op deze pagina.

wijkenkaart

Zwolle-ZuidWipstrikWindesheimWijthmenWesterholteVeeralleeStadshagenSpooldeKamperpoortHoltenbroekHanzelandHaerst-TolhuislandenDiezerpoortBinnenstadBerkumAssendorpAa-landen